Podiumplek Cor Euser en Danny van Dongen in Spaans GT kampioenschap

Jarama (E), 23 mei 2004. Cor Euser (Herpen) en Danny van Dongen (Zandvoort) hebben goed gepresteerd tijdens de derde en vierde race van het Spaans GT kampioenschap. In de eerste wedstrijd op het circuit van Jarama behaalden ze een mooie derde plaats met hun 600 pk sterke Marcos LM 600. De tweede wedstrijd had het team ook met een podiumplaats kunnen afsluiten. Door een foutieve pitstop zat er dit keer echter niet meer in dan een zevende plaats.

Na de openingsraces op het circuit van Albacete, werden de derde en vierde race van het Spaans GT kampioenschap op het circuit van Jarama verreden. Het startveld telde maar liefst 30 sportauto's van het kaliber Marcos LM600, Porsche 911 GT2 en GT3, Chevrolet Corvette en Ferrari 360 Modena. In de eerste kwalificatietraining presteerde Cor Euser goed, hij reed met zijn Marcos Racing International Marcos LM600 de derde tijd in het competitieve veld. De tweede tijdtraining, bepalend voor de startopstelling van de tweede race, verliep minder voorspoedig. Danny van Dongen:"In mijn snelle ronde schoof ik van de baan, de grindbak in. Dat kostte ons een goede kwalificatie. Daardoor moesten we genoegen nemen met de negende startpositie."

De eerste race zou op zaterdag verreden worden, maar hevige regenval deed de organisatie besluiten om de wedstrijd uit te stellen tot zondag. Danny van Dongen nam de start voor zijn rekening. Het grootste deel van zijn rijbeurt lag hij op de zesde plaats. Nadat Cor Euser het stuur had overgenomen, zag de routinier al snel kans om op te klimmen naar de derde plaats. Deze positie wist hij tot op de finishlijn te behouden.

Cor Euser maakte in de tweede race een wereldstart. In de tweede ronde lag hij, gekomen van de negende plaats, al derde. Later klom hij op naar de tweede plaats. Nadat Danny van Dongen het stuur had overgenomen, lag de equipe zelfs op kop. Danny kwam uiteindelijk als tweede over de finish. De equipe werd achteraf een volle ronde teruggezet vanwege een verkeerde pitstop. "Ik heb te kort in de pits gestaan, dat werd zwaar bestraft", vertelde Van Dongen. "We zijn uiteindelijk als zevende geklasseerd."

Euser denkt dat Danny en hij een goede kans maken om de volgende races, op 26 en 27 juni op het circuit van Estoril (Portugal), te winnen. "In het Spaans GT kampioenschap wordt met handicapseconden gewerkt. Succesvolle teams moeten daardoor langer in de pits staan tijdens hun pitstop. Wij verliezen in Estoril minder tijd in de pits, daar moeten we van kunnen profiteren."

Uitslag race 1: 1. Miguel de Castro - Angel Burgueno (Marcos LM600), 27 ronden in 46:01.064; 2. Gines Vivancos en Jordi Gene (Seat Toledo GT), op 4.905 sec.; 3. Cor Euser - Danny van Dongen (Marcos LM600), op 18.396. Uitslag race 2: 1. Miguel de Castro - Angel Burgueno (Marcos LM600), 27 ronden in 47:25.045; 2. Shaun Balfe en Nigel Taylor (Mosler MT900R), op 9.045; 3. Gines Vivancos en Jordi Gene (Seat Toledo GT), op 13.980; 7 Cor Euser - Danny van Dongen (Marcos LM600), op 1 ronde

Voor nadere inlichtingen: zie www.coreuser.nl en www.dannyvandongen.nl.
---
Voor de redactie: voor nadere inlichtingen: Cor Euser, tel. 06 53 30 17 58, en Danny van Dongen, tel. 06 55 56 43 07.

---- --