Ingezonden persbericht


CA BIEDT WERELDWIJD GRATIS VIRUSALARMSERVICE

Nieuwegein, 24 mei 2004 ­ Computer Associates International, Inc. (CA), heeft bekend gemaakt een gratis e-mail alarmservice aan te bieden voor actuele bedreigingen. Met deze service beschikt iedereen over up-to-date informatie over virussen en kwetsbaarheden. Bovendien informeert de alarmservice ontvangers als een virus of een kwetsbaarheid een kritiek niveau heeft bereikt en als onmiddellijke actie nodig is om belangrijke informatie te beveiligen.

Een alarmservice voor bedreigingen is één van de vele verbeteringen aan de CA Security Advisor. De CA Security Advisor, voorheen bekend als het Threat Information Center, biedt bovendien een Threat Dashboard en RSS Threat Feeds. Het Threat Dashboard geeft actuele informatie over bedreigingen die organisaties op hun website kunnen zetten. Met de RSS Threat Feeds krijgen individuele gebruikers die een nieuwslezer hebben geïnstalleerd vanaf hun desktop voortdurend het laatste nieuws over bedreigingen. Beide diensten bieden organisaties extra handvaten om over de best mogelijke beveiligingsinformatie te beschikken.

De waarschuwingen worden gestuurd door het CA Security Advisory Team, het voormalige eTrust TARGET. Dit team is toonaangevend op het gebied van beveiligingsonderzoek en ondersteuning. De CA Security Advisor website is de eerste locatie waar op basis van één bron gedetailleerde en betrouwbare informatie te vinden is over bedreigingen en kwetsbaarheden voor netwerken en computeromgevingen.

De CA Security Advisor biedt systeembeheerders en consumenten:
- Toegang tot de meest uitgebreide en betrouwbare database van beveiligingslekken en virussen.
- 24 uur per dag, zeven dagen per week onderzoek naar en analyse van actuele bedreigingen.
- Onmiddellijke waarschuwingen per e-mail bij bedreigingen.
- SECCON, een real-time, wereldwijde beveiligingsindicator die de status van bedreigingen weergeeft.
- Beveiligingsadvies van experts en beschrijving van bedreigingen, risico¹s, aanvallen, besmette versies, verspreidingsmethodes, handtekeningdetectie, aanbevelingen en instructies om problemen te verhelpen en applicaties op te schonen.
- CA Security Advisor Threat notificaties, gratis e-mail notificaties, het Threat Dashboard en RSS Threat Feeds.
- Waardevolle documentatie en tips bij het implementeren van complete beveiligingsoplossingen.
- Het laatste nieuws en informatie over actuele bedreigingen.

Aanmelden voor de gratis e-mail alarmservice is mogelijk op: http://www3.ca.com/securityadvisor/

(338 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CA

Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), ¹s werelds grootste management softwarebedrijf, levert oplossingen voor infrastructuur, security, storage en life cycle management. Hiermee kunnen ondernemingen de performance, betrouwbaarheid en efficiency van hun IT-omgevingen optimaliseren. CA is opgericht in 1976, heeft haar hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 100 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com.

© 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS, het IT PR bureau:

Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com joostg@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA:

Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57 E-mail: gregor.petri@ca.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---