Politie IJsselland

Persberichten politie Deventer e.o.
van Zondag 23-mei-2004 07:00 uur
tot Maandag 24-mei-2004 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Moniek Winters
038 - 4963891.


---


Man aangehouden na overval tankstation

Deventer - Zondagmorgen rond 09.00 uur is een medewerkster van een benzinestation aan de Zutphenseweg overvallen. Een man sprong over de balie en eiste geld. De vrouw vluchtte de kantoorruimte in maar kwam daarbij ten val. De vrouw liep letsel op aan een hand en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Er werden meerdere tientallen euro's buit gemaakt. Enkele uren later werd op basis van het signalement van de man en de beschrijving van de bij de overval gebruikte auto een 35-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij is in verzekerde bewaring gesteld. Het is nog niet duidelijk of de overvaller bewapend was. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
(04-060833)


Man van geld beroofd

Deventer - Zondagmorgen rond 03.00-03.15 uur is een 21-jarige man uit Twello, door twee donkergetinte mannen, van zijn geld beroofd. Hij fietste vanuit het centrum over de Provinciale weg N344. Een hem achteropkomende man op een fiets dwong hem tot stoppen. Deze man was in gezelschap van een tweede man op een fiets. Het slachtoffer werd onder dreiging van enkele tientallen euro's beroofd. De overvallers wekten stellig de indruk dat zij gewapend waren. De mannen gingen er vandoor in de richting van de Houtmarkt. In de loop van de zondag deed de man uit Twello pas aangifte. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
(04-060912)


Aangehouden na bedreiging vriendin

Deventer - Een 39-jarige bewoonster van de Maretak deed zondagavond aangifte van bedreiging met een mes door haar vriend, een 50-jarige man uit Almelo. De man werd korte tijd later elders in de stad aangehouden. Hij was in het bezit van twee messen. Die werden in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
(04-060969)


---- --