Politie IJsselland

Persberichten Zwolle 1
van Zondag 23-mei-2004 07:00 uur
tot Maandag 24-mei-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Bedrijfsinbraak

Zwolle - Vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag is er bij een kantoor aan de Dokter Stolteweg door onbekende daders ingebroken. Via het verbreken van een ruit, heeft men kans gezien om een computer met beeldscherm weg te nemen. Er wordt een onderzoek ingesteld.
(04-061050)


Drie maal proces-verbaal voor snorfietser

Zwolle - In het Park de Weezenlanden is zondagavond een 14-jarige jongen aangehouden. Hij reed op een snorfiets, terwijl hij nog onder de 16 is, droeg geen helm en tevens was de bromfiets onverzekerd. Hij kreeg hiervoor driemaal een proces-verbaal. Bij nader onderzoek bleek de snorfiets gestolen te zijn. De jongen had hem volgens eigen zeggen gekocht van een andere jongen. De politie stelt een nader onderzoek hiernaar in.
(04-060972)


Bewoonster overleden na brand verzorgingshuis


Zwolle - Zondagavond rond 22.45 uur is in een verzorgingshuis aan de Esdoornstraat brand uitgebroken in een kamer van een bewoonster, die daarbij om het leven is gekomen. De 81-jarige vrouw was rond 22.30 uur naar bed gebracht; een kwartier later ging het brandalarm af. De brandweer heeft de vrouw levenloos aangetroffen in een stoel, die vlam had gevat. Wat de exacte oorzaak van de brand is geweest, wordt onderzocht door de Technische Recherche. Men denkt echter op dit moment dat het slachtoffer in haar stoel een sigaretje is gaan roken en dat hierdoor de brand is ontstaan. De brand beperkte zich tot de kamer van het slachtoffer op de eerste verdieping. Van deze verdieping, op deze vleugel en van de verdieping erboven, zijn de bewoners geëvacueerd naar een centrale ruimte van het verzorgingshuis. Het ging hierbij om ongeveer 30 personen. Zoals het protocol voorschrijft is het personeel niet zelf de kamer binnengegaan ten tijde van de brand, maar heeft de komst van de brandweer afgewacht. Er raakte verder niemand gewond. De brand was snel onder controle.
(04-061015)


---- --