Ingezonden persbericht


Persbericht

Digitaal feedback geven op bestemmingsplannen

Samenwerking gemeente Terneuzen en TRANSFLOW

Vianen, 24 mei 2004 -- De gemeente Terneuzen is de eerste gemeente in Nederland die bestemmingsplannen niet alleen via internet beschikbaar stelt, maar het ook mogelijk maakt om zienswijzen op die plannen digitaal in te dienen. De afhandeling daarvan verloopt vervolgens geheel automatisch en de burger kan de voortgang on line volgen. Terneuzen maakt hiervoor gebruik van de oplossing van TRANSFLOW Nederland - toonaangevend op het gebied van Business Process Management, document- en recordsmanagement.

Met deze nieuwe mogelijkheid wil Terneuzen de drempel voor het indienen van zienswijzen verlagen en daarnaast een grotere efficiency van de interne processen realiseren. De oplossing van Transflow voorziet onder andere in automatische termijnbewaking, aansturing van de processen, inzicht in de procesgang en directe toegang tot alle relevante informatie als een klant belt of aan de balie komt. Ook reacties die per brief binnenkomen worden - na te zijn ingescand - geheel automatisch verwerkt.

Bram van Hoeve, projectleider voor de actualisering van de bestemmingsplannen in de gemeente Terneuzen: " Een groot voordeel van de oplossing van Transflow is dat het een heel open systeem is dat gemakkelijk aansluit op bestaande modules. Ook biedt het een manier om gestructureerd taken toe te delen aan verschillende medewerkers. Bij het maken van een bestemmingsplan en het verwerken van de reacties daarop moet heel nauwkeurig gewerkt worden, om problemen achteraf te voorkomen. Dankzij Transflow kunnen we nu eenvoudig controleren of alle handelingen juist worden verricht."

De toepassing bij Terneuzen is gebaseerd op het platform dat door Transflow is ontwikkeld bij de gemeente Tytsjerksteradiel. De ontwikkeling en verspreiding hiervan is ondersteund door het ministerie van VROM, in het kader van het stimuleringsprogramma voor digitaal uitwisselbare ruimtelijke plannen (DURP). Gerrie Fenten, programmamanager DURP bij VROM: "We willen gemeenten stimuleren om aan de slag te gaan met digitale bestemmingsplannen. Dat is de reden waarom we besloten hebben onder andere het project van Transflow in Tytsjerksteradiel financieel te ondersteunen. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten weten inmiddels welke voordelen digitale bestemmingsplannen bieden. Vele van hen zijn dan ook van plan om hier de komende jaren mee bezig te gaan. We hopen dat zij dan een voorbeeld nemen aan Terneuzen en het niet zullen laten bij het beschikbaar stellen van bestemmingsplannen via internet. Er moet ook aandacht zijn voor het optimaliseren van processen in de back-office door middel van workflow. Pas dan kan men echt de vruchten plukken van digitale bestemmingsplannen, zoals een snellere doorlooptijd en verbeterde dienstverlening."

Over TRANSFLOW Nederland B.V.
Als onderdeel van de internationale TRANSFLOW groep realiseert de Nederlandse vestiging TRANSFLOW Nederland BV automatiseringsprojecten met haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Records Management. De COSA producten zijn sinds 1994 in Nederland geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie, waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen vele organisaties. De internationale TRANSFLOW Groep is met circa 250 medewerkers werkzaam in meerdere Europese landen en heeft ook actieve partners in andere werelddelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Keulen en daarnaast zijn er vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Meer informatie: www.transflow.nl / www.transflow.com.

Contact:
TRANSFLOW Nederland B.V.
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: vianen@transflow.com
Website: www.transflow.nl
www.transflow.com
www.elckerlyk.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0504)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com