---

Nieuwsberichten
---

Weekend sportuitslagen

24-5-2004 9:54:00

In het afgelopen weekend zijn topsporters van Defensie weer in actie geweest. Zowel schutter Dick Boschman, als degenschermster Sonja Tol hadden zich al geplaatst voor de Olympische Spelen, maar konden nog aansprekende resultaten boeken. Hardloper Bram Som daarentegen moest zich nog definitief kwalificeren.

Dick Boschman In Apeldoorn werd landmachtsergeant Boschman zaterdag (22 Mei) voor de achtste keer Nederlands kampioen op het onderdeel luchtgeweer 10 meter staand. In een deelnemersveld van 71 schutters bereikte hij met 595 punten uit 60 schoten als eerste de finale. Daarmee had hij voldoende voorsprong opgebouwd om met een reeks van 101,6 punten de titel te prolongeren. Over vier weken volgt in Milaan nog een laatste test.

Bram Som Bij de internationale atletiekwedstrijden in Nijmegen heeft landmachtsergeant Bram Som zich zaterdag definitief gekwalificeerd voor Athene. Hij won de 800 meter race in een schitterende tijd van 1 minuut 45,49 seconden, ruim een seconde die NOC*NSF had gesteld als eis voor vormbehoud.

Sonja Tol Vrijdag (21 mei) wist luitenant-ter-zee 2 Sonja Tol tijdens de wereldbekerwedstrijd in Malaga door te dringen tot de laatste 64 schermsters. Op zaterdag versloeg ze de Oostenrijkse Andrea Rentmeister, maar verloor vervolgens nipt van de Griekse Jeanne Hristou, waardoor ze als 24^steeindigde. Begin juli neemt ze deel aan de Europese kampioenschappen in Kopenhagen.

Nieuws Nieuwsberichten