Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 24-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Autoinbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak.

Omstreeks 06.50 uur werd de politie gestuurd naar de Herenweg waar toezichthouders een man hadden aangehouden omdat hij had ingebroken in een geparkeerd voertuig. Ter plaatse zagen agenten dat de verdachte inmiddels weg was gelopen in de richting van de Daalstraat. De 44-jarige verdachte (woonplaats onbekend) kon door de agenten op de hoek van de 1ste Daalsedijk met de Daalstraat worden aangehouden.

Onderzoek in de buurt leverde op de Herenweg een auto op waar was ingebroken. In de omgeving werden de gestolen spullen teruggevonden. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man wil brandstichten

UTRECHT Zondagavond heeft de politie op de Einsteindreef een man aangehouden voor het proberen brand te stichten bij een benzinestation.

Een 38-jarige man uit Utrecht probeerde omstreeks 20.35 uur bij een benzinestation aan de Einsteindreef brand te stichten. De pompbediende zag dat de -vermoedelijk verwarde- man met een aansteker benzine probeerde aan te steken en sloot direct alle pompen af. Volgens getuigen stapte de verdachte in een taxi en reed weg in de richting van de Brailledreef. De agenten konden de taxi op de Brailledreef een stopteken geven en de verdachte aanhouden.

Uit onderzoek bleek dat de man behandeld werd voor een psychiatrisch probleem. De hulpverlening zal de man een passend traject aanbieden.

Streetrace voorkomen

UTRECHT Zondagavond heeft de politie voorkomen dat een groep van 45 autobezitters zich schuldig maakte aan streetracen.

Omstreeks 19.45 uur werd de politie gebeld door getuigen die gezien hadden dat een groep van 45 a 50 voertuigen zich hadden verzameld op het Strijkviertel en voorbereidingen aan het treffen waren voor het streetracen. Ter plaatse werden een aantal verkeersovetredingen bij de bestuurders geconstateerd en hiervoor werden bekeuringen uitgedeeld. Na een klein uurtje vertrokken de automobilisten.