ESSENT NV
http://www.essent.nl

Aanzienlijke verhoging snelheden @Home

Groningen 24 mei 2004

@Home begint per 1 juli aanstaande met het aanzienlijk verhogen van de download- en uploadsnelheid van haar internetproducten, te beginnen met @Home Breedband. Hierdoor kunnen klanten nog sneller surfen, bestanden downloaden en versturen en chatten en online games spelen.

De downloadsnelheid van @Home breedband zal van 2.560 kbits/sec naar een maximale snelheid van 4.000 kbits/sec worden verhoogd. De uploadsnelheid wordt zelfs verdubbeld naar 512 kbits/sec! De hogere snelheden zullen voor alle breedbandklanten vanaf 1 juli beschikbaar komen. De klant kan door het aan- en uitzetten van het modem vanaf 1 juli direct profiteren van de aanzienlijke snelheidverhoging. Doet de klant deze handeling niet, dan zal binnen 4 weken de snelheid automatisch zijn aangepast.

Ook voor abonnees van @Home basis wordt nog dit jaar een hogere download- en uploadsnelheid aangeboden. Ook voor het budgetabonnement wordt dit overwogen. In de hevige strijd tussen kabelinternet en adsl, is de download- en de uploadsnelheid één van de punten waarop de klant kiest. De verhoging van de snelheden kost geen cent extra!

Beschikbaarheid naar 100%
Nog voor de zomer van 2005 zal @Home in principe voor alle kabelabonnees van Essent Kabelcom beschikbaar zijn. @Home heeft inmiddels bijna 360.000 klanten en is daarmee marktleider op het gebied van internet in haar regio.

@Home Telefonie
Begin 2004 is @Home begonnen met een proef in Tilburg en Zwolle om te telefoneren via de kabel. De eerste klanten bellen inmiddels succesvol via @Home Telefonie. Indien de proef slaagt, dan wordt @Home Telefonie later dit jaar aangeboden aan alle klanten van
@Home.

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. We hebben een dagelijks bereik van ongeveer 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,7 miljoen kabelaansluitingen en zijn het tweede kabelbedrijf in Nederland. Essent Kabelcom is een 100% dochter van Essent NV, marktleider in de Nederlandse energiemarkt en actief in de gehele energieketen: van productie tot verkoop aan eindverbruikers. De jaaromzet bedroeg van Essent NV bedroeg in 2003 ruim 7,1 miljard euro. Bij Essent werken 12.000 mensen.

Nadere informatie: www.essentkabel.com

Noot voor de redactie (