Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 24-05-2004

Vier gewonden na ongeval
BEILEN Bij een ongeval zondagavond op de Grote Drift raakten vier jongeren gewond. De politie kreeg tegen 18.00 uur melding van het ongeval. Een 20-jarige bestuurder uit Smilde reed samen met drie passagiers over de Grote Drift richting Ossebroeken. Bij het verlaten van de bebouwde kom zit er een slinger in de weg. Bij het nemen van één van de bochten begon de auto te driften en botste het voertuig met de linkerzijkant tegen de zuil van het viaduct van de A28. Vanwege het letsel van de bestuurder en het letsel van een 22-jarige passagier uit Geeuwenbrurg werd door de brandweer het dak van de auto gehaald. De bestuurder had een hoofdletsel en mogelijk nek-/rug klachten, van een 20-jarige vrouw uit Assen was het letsel onbekend, zij zijn overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De 22-jarige man uit Geeuwenbrug had een hoofdletsel en vermoedelijk nek-/rugklachten en een 22-jarige man uit Hoogersmilde had hoofdpijn klachten zij werden naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht.

Automobilist tegen boom
FLUITENBERG De politie heeft assistentie verleend na een ongeval op de Fluitenbergseweg. Zondagavond tegen kwart voor acht reed een 21-jarige man uit Hoogeveen tegen een boom. De man verklaarde dat in een S-bocht een tegenligger op zijn helft reed waardoor hij moest uitwijken. Hij kwam met de wielen in de berm en stuurde hard tegen, waardoor hij uit de bocht vloog en tegen een boom tot stilstand kwam. De man liep geen letstel op, de auto is afgesleept.

Met drank op onder uit
MEPPEL De politie kreeg zondagavond tegen half acht een melding van een bromfiets die onderuit was gegaan op de Waardeel. De 21-jarige Meppelaar had de drempel voor het fietspad verkeerd ingeschat en was met te hoge snelheid over de drempel gereden. Een valpartij was het gevolg. De man heeft vermoedelijk een hersenschudding en is naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Bij de man is een bloedproef afgenomen om vaststellen of hij drank gebruikt had.

Onder invloed
ASSEN Een agent heeft zondagmiddag een bestuurder van een auto aangehouden op de Nobellaan. De koersvastheid van de bestuurder liet te wensen over, ook was een sterke weed lucht te ruiken. De 30-jarige bestuurder uit Assen heeft een urineproef gedaan, de uitslag van de proef is nog niet bekend, het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

EMMEN Een 24-jarige inwoner van Zwartemeer kreeg in de nacht van zondag op maandag een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod. Eerder in de nacht was de man op de Odoornerweg gecontroleerd op alcoholgebruik. De man blies 235 µg/l (0,54 promille), hiervoor kreeg de man een bekeuring en een rijverbod van één uur. Het rijverbod wilde de man kennelijk niet afwachten, waarop de man opnieuw door de politie werd aangehouden. De auto van de man is in beslag genomen.

Politie betrapt graffitispuiters
ASSEN In de wijk Baggelhuizen heeft de politie twee jonge mannen aangehouden voor het spuiten van verf op de muur van de tunnel aan de Baggelhuizerplas. De 19 jarige Assenaren werden met de verfbus in de hand betrapt. Een bekeuring is uitgereikt.

Radardetector in beslag genomen
WESTERBORK De politie heeft maandagmorgen een radardetector in beslag genomen, Tijdens een controle aan de Hoogeveenseweg zag een agent dat de 65-jarige bestuurder uit de gemeente Midden Drenthe een detector in het dashboardkastje had liggen.

Politie onderzoekt inbraak
ZUIDLAREN - Bij een sportschool aan de Millystraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken, naast een computer worden verschillende bussen met voedingssupplementen vermist.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl