Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht 24-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Inbraak

ZEIST Op zondag 23 mei vond een bedrijfsinbraak plaats.

Rond 20.10 uur zag een getuige dat zeven jongeren uit een bedrijf aan de Kroostweg kwamen. Hij zag dat een ruit van het pand was vernield en dat het zevental daardoor naar buiten kwam. Het zevental, vier mannen en drie vrouwen, gingen er vervolgens op de fiets vandoor.

Politiemensen stelden een onderzoek in het pand in. In het pand stonden twee autos en de jongelui waren kennelijk opzettelijk met deze autos tegen elkaar opgereden, waardoor deze forse schade hadden opgelopen. Bij een onderzoek in de omgeving troffen politiemensen een aantal spuitbussen, enkele brandblussers en audioapparatuur aan. Deze waren vermoedelijk uit het bedrijf gestolen.

De politie heeft signalementen van enkele van de verdachten:


1) Blanke man, 20 25 jaar, ± 1.80 meter, kort blond haar, brildragend, tenger postuur en hij had een hazenlip;


2) Blanke man, 20 25 jaar. Hij droeg een zwart petje en een blauwe spijkerbroek en een blauwe fleecetrui/vest. Hij reed op een herenfiets met grote blauwe fietstassen;


3) Lichtgetinte man, 20 25 jaar. Hij reed op een rode mountainbike;


4) Blanke vrouw, 20-25 jaar, donker haar, stevig postuur en een petje op

Tevens maakten twee vrouwen deel van de groep uit. Zij reden op een opoefiets, waren 20 25 jaar oud en hadden half lang blond haar.

De politie heeft in de omgeving naar de verdachten gezocht, maar hen niet meer aangetroffen.

Getuigen die iets hebben gezien of menen de verdachten te herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Graffiti

ZEIST Op zondag 23 mei werden twee jongens aangehouden voor het schrijven van graffiti.

Rond 16.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Joost van den Vondellaan graffiti zouden hebben aangebracht op een bord. Onderweg naar de opgegeven locatie zagen politiemensen het tweetal op de Joost van den Vondellaan fietsen. Zij hielden het tweetal, jongens van 13 en 14 jaar oud en beiden afkomstig uit Zeist, aan.

De jongens bekenden met een markeerstift op een bedrijfsnaambord in een tuin aan de Joost van den Vondellaan te hebben geschreven. Tevens verklaarden zij op de Johan van Oldenbarneveldlaan op enkele deuren van een winkel te hebben geschreven.

Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn na verhoor rond 20.35 uur in vrijheid gesteld.

Diefstal met geweldpleging

BILTHOVEN In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei werden enkele jongens beroofd.

Rond 02.50 uur fietste een 16-jarige jongen uit Westbroek, tezamen met twee even oude vrienden uit Maartensdijk en Bilthoven over de Spoorlaan. Zij werden klemgereden door een groep van acht licht getinte jongens. Zij werden omsingeld door het achttal. De Westbroekse jongen moest sigaretten en een klein geldbedrag geven, maar toen hij dat weigerde werd hij verbaal bedreigd. Hij werd zo bang dat hij de sigaretten en het geld afstond. Er ontstond een schermutseling met één van de verdachten, waarbij de Westbroekse jongen van zich af sloeg. Daarop kreeg hij een duw, kwam ten val en werd van zijn portemonnee beroofd. Hij gaf zijn belager een klap en pakte zijn portemonnee terug. Vervolgens werd hij door meerdere verdachten in elkaar geslagen en van zijn fiets beroofd. Daarbij raakte hij kort buiten bewustzijn.

Ook de beide vrienden liepen klappen op en de Maartendijkse jongen werd van zijn fietssleutel en de Bilthovenaar van zijn gsm beroofd.

Getuigen van deze diefstal met geweldpleging worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Camerabewaking: drie aanhoudingen

ZEIST In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei werden drie mannen aangehouden voor een straatroof.

Rond 01.30 uur zagen politiemensen op een camera dat een man op de Slotlaan door drie verdachten werd beroofd. Het slachtoffer werd in zijn knieholtes geschopt en kwam ten val. Daarna werd hij tegen zijn hoofd geschopt. De politiemensen gaven dit door aan politiemensen op straat en de verdachten, twee jongens van 16 jaar en één van 17 jaar en allen afkomstig uit Zeist, werden aangehouden.

Het slachtoffer bleek van zijn portemonnee met daarin een klein geldbedrag te zijn beroofd, maar die werd niet meer bij de verdachten aangetroffen. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn hoofd, knieën en elleboog op. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.