Concours Hippique International Officiel (CHIO)

19 mei 2004, CHIO Rotterdam stelt springpiste voor 56e CHIO veilig

- CHIO Rotterdam

Datum: 19 mei 2004

CHIO Rotterdam stelt springpiste voor 56e CHIO veilig

ROTTERDAM, 19 mei 2004, Het CHIO Rotterdam neemt alle maatregelen om de 56e editie van het CHIO veilig te stellen. Op 11 en 18 mei is uit voorzorg de piste getest in verband met de problemen van het CHIO 2003 met de vorig jaar geheel door Arcadis vernieuwe bodem. De KNHS, de organisatie van het CHIO, de International Jumping Riders Club en de voorzitter van de jury tijdens het CHIO (officieel internationaal jurylid van de wereldpaardensportbond FEI) hebben geconcludeerd dat de kwaliteit van de springbodem niet geschikt is voor een concours op het niveau van de Samsung Super League en voor paarden en ruiters een aanzienlijk veiligheidsrisico met zich mee brengt.

Volgens het CHIO is de enige mogelijkheid om de 56e editie van 17 t/m 20 juni a.s. zonder risico's te laten verlopen, de aanleg van een tijdelijke zandpiste op het CHIO-springterrein, zoals ook wordt gebruikt in het Haagse Westbroekpark, waar ieder jaar een internationaal springconcours wordt verreden.

Naar aanleiding van een door het CHIO vandaag aangespannen kort geding, waarvan de behandeling is aangehouden, heeft Arcadis inmiddels opdrachten verstrekt aan Agterberg B.V. ter voorbereiding van de aanleg van een zandpiste. Op dringend verzoek van Arcadis zal op 28 mei aanstaande voor een derde keer worden getest of de piste in een conditie is die faire (top)sport mogelijk maakt. Mocht dit naar het oordeel van het CHIO wederom niet het geval zijn, dan zal het CHIO worden verreden op een zandpiste.

Ten behoeve van de eerste editie van de Super League heeft het CHIO Rotterdam in 2003 op advies van Arcadis een nieuwe springpiste laten aanleggen, die helaas tijdens het CHIO 2003 grote problemen bleek te geven. Vanaf september 2003 tot heden heeft Arcadis een herstelplan uitgevoerd.