Politie Zuid-Holland-Zuid

24/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

24-05-2004 - Persberichten District I

SCOOTMOBIEL
DORDRECHT- Een 69-jarige vrouw uit Dordrecht is gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. De vrouw reed op zondagmiddag 23 mei in haar invalidenvoertuig (scootmobiel). Zij stak vanaf de Recklinghausenweg de Stadspolderring over. Op dat moment stak vanaf de andere kant een 23-jarige bromfietser uit Dordrecht eveneens de Stadspolderring over. Hij zag de vrouw over het hoofd. De twee botsten op elkaar en vielen. De vrouw werd met een gebroken pols en een zeer hoofd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordwijk, in Dordrecht. De man kwam er met schaafwonden vanaf. De twee voertuigen raakten zwaar beschadigd.

INBREKER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Een man is aangehouden op verdenking van inbraak. De man deed op zondagavond 23 mei een poging om in te breken in een winkel aan de Kort Ambachtlaan. Het alarm ging af. Toen de eigenaren aankwamen, fietste de man net weg.Hij is de winkel vermoedelijk niet in geweest. De politie nam positie in op de Brugweg en zag de man daar aankomen. Hij bleek op een gestolen fiets te rijden. Ook was hij in het bezit van inbrekersgereedschap. De man werd aangehouden en is ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 26-jarige man uit Ridderkerk is mishandeld. De man stond op zondagavond 23 mei op het parkeerterrein aan de Spirea te praten met een 19-jarige vrouw uit Dordrecht. Plotseling kwam een 30-jarige man uit Dordrecht aan. Hij was boos op de 26-jarige omdat hij met zijn vriendin praatte en stompte hem in zijn gezicht. Het slachtoffer hield er letsel in zijn gezicht aan over. Ook de verdachte zijn vriendin omver en trapte hij tegen de scooter van de man. De scooter raakte zwaar beschadigd. De 26-jarige verstopte zich uit angst in de bosjes en belde even later op de avond aan bij een woning aan de Campanula om hulp te vragen. De bewoners belden de politie. De politie hield de 30-jarige man in de nacht van zondag op maandag 24 mei aan in zijn woning aan de de Sitterstraat.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT- Een 55-jarige man uit Dordrecht is zijn rijbewijs kwijt. De man reed in de nacht van zondag op maandag 24 mei over de Burgemeester de Raadtsingel. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De politie vorderde zijn rijbewijs in.