Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 24 mei 2004

* PAARDEN MISHANDELD
RIDDERKERK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster kregen zondagmiddag omstreeks kwart over vijf een melding dat enkele paarden op de Parallelweg mishandeld waren. In het weiland werden twee paarden aangetroffen die snijwonden en striemen, vermoedelijk aangebracht met een stok, op het lichaam hadden. De negentienjarige eigenaresse behandelde ter plaatse de paarden aan hun verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte(n).


* WINKEL OVERVALLEN;GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - Zondagavond rond tien voor elf werd een videotheek aan de Jonker Fransstraat door nog twee onbekende mannen overvallen. Vlak voor sluitingstijd kwamen de twee mannen de winkel binnen en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden en een klant met een vuistvuurwapen en namen de inhoud van de kassa mee. Na de overval verlieten de mannen lopend, via de achterzijde de winkel. De beide overvallers waren geheel in het zwart gekleed en waren ongeveer
1.85 lang. De recherche van district Oost is opzoek naar getuigen van deze overval. Mocht u over informatie beschikken belt u dan met telefoonnummer 0900-8844 en vraagt u naar de wachtcommandant van de recherche van district Oost.


* NEGENJARIG JONGETJE GEWOND NA AANRIJDING MET POLITIEAUTO

ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks vier uur raakte aan de Hulsterlo een negenjarig jongetje uit Rotterdam gewond, nadat hij werd aangereden door een politieauto bestuurd door een 23-jarige agente. Politiemensen die op weg waren naar een melding, konden het slachtoffertje dat plotseling de weg overstak niet meer ontwijken. Als gevolg van de aanrijding liep het jongetje onder meer een hersenschudding op. Hij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Zuiderziekenhuis, waar hij een nachtje ter observatie moest blijven. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks kwart voor vier raakte tijdens een schietpartij in de Rilland Bathstraat een 28-jarige man uit Rotterdam gewond. Het broertje van de 28-jarige man had op straat onenigheid gekregen met een onbekende man. De Rotterdammer probeerde hierop de woordenwisseling te sussen maar liep hierbij een schotwond in zijn hand op, waarna de verdachte ijlings de benen nam in onbekende richting. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

Uitgave zondag 23 mei 2004

* VROUW IN GEZICHT GESTOKEN
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half drie raakte een 21-jarige vrouw uit Rotterdam tijdens een ruzie in een woning aan de Borgesiusstraat gewond.
Een 34-jarige Rotterdammer kreeg in zijn woning onenigheid met zijn vriendin. Bij die onenigheid had hij haar met een houten knuppel op het hoofd geslagen en met een mes in haar gezicht gestoken. De vrouw liep enkele snijwonden en mogelijk ander hoofdletsel op. Zij werd ter behandeling naar het St.Franciscus Gasthuis gebracht. De 34-jarige Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld. De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* SNELHEIDSDUIVEL: RIJBEWIJS INGEVORDERD EN AUTO IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart over elf klokte personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeershandhaving) op de Zuidbaan van de A15 een negentienjarige automobilist uit Rotterdam voor 180 km/uur, daar waar '100' is toegestaan. Vervolgens reed de man met 150 km/uur over de Dorpsweg (maximum snelheidlimiet '50') om daarna op de Korperweg een rood verkeerslicht te negeren. Hierop werd de automobilist tot stoppen gedwongen en werd de Rotterdammer aangehouden. Zijn rijbewijs werd ter plaatse ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Tijdens zijn aanhouding beledigde de verdachte een politieagent. Naast de drie bekeuringen voor het overschrijden van de maximum snelheid en het negeren van een rood verkeerslicht, werd tegen de man ook een proces verbaal opgemaakt wegens belediging.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft van zaterdagavond tot zondagmorgen vroeg in samenwerking met de Bereden Brigade en Stadstoezicht (parkeren), toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat.
Er werd een man aangehouden ter zake van mishandeling. Er werden 135 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen, terwijl 3 personen op de bon gingen voor wildplassen. Een automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.


* RAMKRAAK TELECOMWINKEL
BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid stelde zondagmorgen omstreeks kwart over drie, naar aanleiding van een inbraakmelding, een onderzoek in een telecomwinkel in de Zeemanstraat in. Onbekenden hadden vermoedelijk met een auto de pui van het pand eruit gereden, waarna een aantal vitrinekasten werd kapot geslagen. Vervolgens werd een onbekende hoeveelheid mobiele telefoons weggenomen.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half tien kreeg de politie van het district Feijenoord-Ridderster een melding van een vechtpartij op de Randweg. Ter plaatse werd een 29-jarige man aangetroffen die gewond was. Tijdens de vechtpartij, waarbij over en weer gebruik zou zijn gemaakt van messen, werd het slachtoffer door een nog onbekende man geraakt in zijn rug en buik.
Hierna was deze man weggereden in een auto. Het slachtoffer werd door de AZRR overgebracht naar het MCRZ-Zuiderziekenhuis. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze vecht/steekpartij.