Politie Limburg-Zuid

Tankauto gekanteld op de A2

Sittard-Geleen-Born 24-05-2004 - Donderdagnacht 20 mei 2004 kantelde een vrachtwagencombinatie op de A2 ter hoogte van de afslag Urmond. Een gedeelte van de lading (kalk) kwam daardoor op het wegdek terecht. De chauffeur en passagier raakten licht gewond.

Omstreeks 04.40 uur reed een uit België afkomstige tankauto over de A2 in de richting van Eindhoven. Ter hoogte van de afslag bij Urmond viel de bestuurder in slaap. De tankauto kwam in de berm terecht, maar door de corrigerende handelingen van de chauffeur begon de combinatie te scharen en kwam uiteindelijk tot stilstand. Een gedeelte van het taluud werd hierdoor beschadigd.

De 19-jarige chauffeur en zijn 15-jarige passagier, beiden woonachtig in België, raakten licht gewond. Het ambulancepersoneel kon ter plekke de verwondingen verzorgen.
Als gevolg van dit ongeval kwam een gedeelte van de lading (kalk) op het wegdek terecht. De opruimwerkzaamheden zullen in de loop van vrijdag 21 mei 2004 nog geruime tijd in beslag nemen. Daarom zijn door Rijkswaterstaat voor het verkeer waarschuwingsborden geplaatst en een rijbaan gesloten.

De politie heeft de tachograafschijven in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht en oorzaak van dit ongeval.