Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 24 mei 2004

(


Noordwijk Aanrijding

Een 10-jarige jongen uit Noordwijk is zondag 23 mei rond 16.15 uur aangereden op de kruising Gladiolusstraat met de Pickestraat. De jongen stapte uit de auto waarin hij zat en rende de straat over. Een 44-jarige automobiliste die passeerde, kon hem niet meer ontwijken. De jongen is overgebracht naar het LUMC in Leiden en is inmiddels weer thuis.

Oegstgeest Bewoner na brand in woning naar brandwondencentrum
Een 43-jarige Oegstgeestenaar is op vrijdag 21 mei vanuit het LUMC overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. De man liep brandwonden over zijn lichaam op na een brand in zijn woning aan de Van Wassenaerlaan eerder die nacht. Het slachtoffer werd ter plaatse met brandwonden en in shocktoestand aangetroffen. Een ouder echtpaar uit een naastgelegen woning en een andere bewoonster werden uit voorzorg uit hun woningen gehaald. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Vermoedelijk is de brand in de slaapkamer ontstaan.


Katwijk Mishandeling

In de nacht van zaterdag 22 mei op zondag 23 mei rond 01.15 uur heeft een 20-jarige man uit Katwijk aangifte gedaan van mishandeling. Na een feestje bij een sportvereniging werd hij op de Laan van Nieuw Zuid besprongen door een 20-jarige plaatsgenoot die hem sloeg en beet. Degene die werd aangevallen werd ontzet door omstanders. Het letsel was onder meer een gebroken middenhandsbeentje. De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend. De politie politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


Noordwijk Mishandeling op Langevelderslag

Op donderdag 20 mei omstreeks 00.43 uur kreeg de politie de melding dat er stennis werd gemaakt bij het Oosterduinsemeer door een groep jongeren. Toen de politie ter plaatse kwam werd er niets meer aangetroffen. Een 21-jarige man uit Lisse meldde zich intussen bij de politie en deed aangifte van mishandeling gepleegd door twee mannen op de Langevelderslag. Op de Langevelderslag werd hierna een groep jongens gemaand zich te verwijderen in verband met overlast. Een 18-jarige man uit Nieuw Vennep voldeed niet aan dit bevel of vordering en werd hierbij aangehouden. Hij pleegde verzet bij zijn aanhouding. Uit verhoor bleek dat de man ook de mishandeling had gepleegd van het slachtoffer uit Lisse. De twee verdachte een 19-jarige man uit Nieuwveen meldde zich vrijwillig op zaterdag 22 mei. Beide mannen worden maandag 24 mei voorgeleid aan de Rechter Commissaris.


Oegstgeest Rijden onder invloed op bromfiets

Op vrijdag 21 mei omstreeks 01.38 uur controleerde de politie een 19-jarige bestuurder van een bromfiets uit Oegstgeest op de President Kennedylaan. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 610 ug/l (limiet 220 ug/l). Met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur werd de verdachte heengezonden.


Lisse Twee aanhoudingen na diefstal

In de nacht van zaterdag 22 mei op zondag 23 mei rond 03.00 uur zijn twee 17-jarige jongens uit Lisse ter plaatse aangehouden op verdenking van diefstal in Winkelcentrum Poelhuis. Zij konden de passage in nadat de brandmeldkast bij de ingang was opengebroken waarna de deuren opengingen. Bij een supermarkt stalen zij pakjes sigaretten van een toonbank. De verdachten ontkennen de brandmeldkast te hebben open gebroken.


Noordwijk Snelheids- en alcoholcontrole

De politie heeft zondag 23 mei een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de N206. Van vier personen werd het rijbewijs ingevorderd vanwege een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/uur boven de daar toegestane 100 km/uur. Een 56-jarige Katwijker reed 154 km/uur, een 22-jarige Leidenaar reed 173 km/uur, een 38-jarige man uit Scheveningen reed 153 km/uur en een 43-jarige Noordwijker reed 155 km/uur. Ook werden er blaastesten afgenomen Niemand bleek echter onder invloed van alcohol te rijden. In totaal zijn er 23 snelheidsovertredingen geconstateerd.


Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft vrijdag 21 mei het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige man uit Leiden. Agenten zagen hem rond 20.15 uur rijden op de Rooseveltstraat. Omdat bij navraag bleek dat de auto niet meer verzekerd was en dat de APK verlopen was, hebben de agenten hem laten stoppen op de Temminckstraat. De Leidenaar bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 645 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een boete voor de verlopen APK en verzekering. Wegens het rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd.


Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 mei het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Leiden. Agenten lieten hem rond 00.30 uur ter controle stoppen op de Vondellaan. De Leidenaar bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 575 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.


Leiden Aanrijding onder invloed

De politie heeft zondag 23 mei rond 15.50 uur een 45-jarige Voorschotenaar aangehouden. Deze reed vanuit parkeerstand achteruit tegen een auto aan die op de weg stil stond omdat het verkeer voor hem ook stil stond. Uit de ademanalyse bleek een ademalcoholgehalte van 425 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Leiden Aanhoudingen

De politie heeft zaterdag 22 mei rond 4.45 uur drie mensen aangehouden vanwege onenigheid op de Haarlemmerstraat. Daarbij vielen klappen. Eén van de verdachten werd overgebracht naar het LUMC in Leiden vanwege letsel aan zijn gezicht. De drie verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten. Het is nog onduidelijk wat de reden is van de onenigheid, de politie stelt een onderzoek in.

Leiden Poging beroving straatroof
Een 33-jarige Leidse heeft aangifte gedaan van poging straatroof. De vrouw werd op vrijdag 21 mei omstreeks 16.25 uur op de Boisotkade bedreigd door een man. Onder bedreiging van een mes eiste de man geld. De man ging er echter vandoor toen zij begon te gillen. De man fietste weg in de richting van Vliet.


Leiden Beroving

Op zondag 23 mei omstreeks 03.55 uur hield de politie een 36-jarige man uit Leiden aan die even tevoren omstreeks 03.45 uur onder bedreiging een 27-jarige man uit Leiden had beroofd van geld op de Mandenmakerssteeg. Het slachtoffer liep over de Mandenmakerssteeg toen naast hem de verdachte kwam fietsen die hem vroeg naar geld. Hij pakte het slachtoffer beet en onder woordelijke bedreiging gaf het slachtoffer wat kleingeld af. Hierop wist hij aan de verdachte te ontkomen. Kort hierop werd de verdachte naar aanleiding van zijn signalement aangehouden. De verdachte fietste tevens op een gestolen fiets.


Leiden Rijden onder invloed

Op zondag 23 mei omstreeks 03.06 uur zag de politie een 21-jarige bestuurder uit Leiden rijden over de Houtlaan met gedoofde lichten. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 590 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Leiden Aanhoudingen
De politie heeft op zondag 23 mei twee Leidenaren van 13 en 15 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Aerent Bruunstraat eerder die dag. Volgens een getuige rommelde twee jongens bij de voordeur. Toen de twee doorhadden dat ze opgemerkt waren gingen ze er vandoor in de richting van het Liztpad en vervolgens naar de Beethovenlaan. Op basis van het opgegeven signalement konden de verdachten in de omgeving worden aangehouden. Op aangeven van getuigen werd een gestolen tas teruggevonden in een container. Bij de 15-jarige verdachte werd tevens een klein portemonneetje en een bossleutels aangetroffen. De verdachte verklaarde dat deze niet van hem zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachten.

Leiden Woninginbraak
In de middag of de avond van zaterdag 22 mei werd ingebroken in een woning aan de Antillenstraat. Door een ruit in te slaan en vervolgens de voordeur open te maken kwam men de flatwoning binnen. Vervolgens werden onder andere twee videocamera's en twee horloges weggenomen.
Op zondagmiddag 23 mei werd ingebroken in een woning aande Brahmslaan. In deze woning wist men binnen te komen door vermoedelijk het flipperen van de voordeur. Nadat de woning was doorzocht werden onder andere een televisie, een laptop, een dvd-speler en een horloge weggenomen.


Woerdense Verlaat Aanrijding

Bij een aanrijding tussen 2 personenauto's op de Lange Meentweg is zaterdag 22 mei rond 17.00 uur een 32-jarige automobilist uit Zevenhoven gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 40-jarige automobilist - afkomstig uit 's Hertogenbosch - linksaf wilde slaan. De man reed achter een landbouwtrekker en zag bij het linksaf slaan de andere auto over het hoofd. De 32-jarige automobilist werd ter observatie overgebracht naar het AMC in Amsterdam en is inmiddels weer naar huis.

Nieuwkoop Meisje overlijdt aan verwondingen verkeersongeval
Een 14-jarige Aarlanderveense is op zaterdag 22 mei in het ziekenhuis aan de verwondingen van een verkeersongeval overleden. Het ongeval vond plaats op vrijdag 21 mei omstreeks 17.15 uur op de kruising Nieuwveenseweg/Provincialeweg N231. Het meisje stak bij het rode verkeerslicht vanaf de zijde van Nieuwkoop over. Een 19-jarige automobilist uit Nieuwkoop reed over de N231 vanuit de richting Zevenhoven. Net voor de kruising voegde de automobilist na een inhaalpoging terug naar de rechterrijstrook. De automobilist keek na het terugvoegen naar voren en zag het meisje te laat. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje werd overgebracht naar het LUMC waar ze op zaterdagmiddag overleed. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen die voor of achter de automobilist hebben gereden en de aanrijding gezien hebben contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.


Alphen a/d Rijn Recidivist moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vrijdag 21 mei rond 20.50 uur een 29-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem handheld bellen op de Willem de Zwijgerlaan. Op de Meteoorlaan hebben ze de Alphenaar laten stoppen voor een alcoholcontrole. De ademanalyse wees 345 ug/l uit. Omdat bij navraag bleek dat dit de vierde keer binnen vijf jaar was dat hij onder invloed reed, zal zijn rijbewijs administratief worden ingevorderd.


Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft vrijdag 21 mei rond 04.10 uur een 22-jarige man uit Santo Tirso (Portugal) aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten merkten zijn slingerende rijgedrag op op de Prins Bernhardlaan en lieten hem stoppen. De ademanalyse wees 565 ug/l uit. In overleg met justitie is hem een boete opgelegd van 480 euro. Na betaling mag de man zijn auto weer meenemen.


Hazerswoude Rijndijk Snelheidscontrole

De politie heeft op vrijdag 21 mei een snelheidscontrole gehouden op de N11 in beide richtingen. In totaal zijn er 288 snelheidsovertredingen geconstateerd met behulp van radarapparatuur. De maximumsnelheid ter plaatse is 100 km/uur. De hoogs gemeten snelheid was 164 km/uur. Ook op zaterdag 22 mei is er gecontroleerd op snelheid op de N11, ditmaal met behulp van een lasergun. Tien bestuurders reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 141 km/uur.

Hazerswoude-dorp Auto weg na inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Ridder van Montfoortlaan is de auto van de bewoners weggenomen. De inbraak werd gepleegd tussen woensdag 19 mei 23.00 uur en donderdag 20 mei 07.00 uur. Terwijl de bewoonster sliep wist men de woning binnen te komen door een deur te forceren waarbij er gaatjes ter hoogte van het slot werden geboord. In de woning werden sleutels weggenomen waaronder de autosleutels van een Volkswagen Touareg. Vervolgens werd ook deze auto meegenomen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Volgens de bewoonster hoorde zij omstreeks 03.30 - 04.00 uur geluiden. De auto staat inmiddels als zijnde gestolen.


Alphen aan den Rijn Aanhouding na mishandeling

In de nacht van zaterdag 22 mei op zondag 23 mei rond 03.30 uur heeft de politie een 32-jarige Leidenaar aangehouden voor openbare dronkenschap en op verdenking van zware mishandeling van een 26-jarige man uit Alphen. In een horecagelegenheid in de Ridderhof ontstond een vechtpartij tussen een 32-jarige Leidenaar en een andere bezoeker. Toen de 26-jarige Alphenaar de vechtpartij wilde sussen, werd hij zelf meerdere malen geslagen en tegen de grond gewerkt door de Leidenaar.


Bodegraven Getuigenoproep

Op donderdag 20 mei rond 20.40 uur is een 52-jarige man uit Reeuwijk gewond geraakt op de
J.C. Hoogendoornlaan. Hij fietste,vanuit de richting van de Warmoestraat, in de richting van Bodegraven. Een cremekleurige personenauto kwam hem met grote snelheid tegemoet. Uit de auto werd een glazen flesje gegooid, dat de man tegen zijn hals raakte. Daardoor sloeg hij over het stuur en viel van zijn fiets. Hij hield er onder meer een gebroken rib en een gekneusd sleutelbeen aan over.
De politie is op zoek naar getuigen die deze auto rond 20.40 die avond met hoge snelheid over de JC Hoogendoornlaan hebben zien rijden. U kunt bellen met 0900-8844.

Waddinxveen Verkeersongeval
Op zaterdag 21 mei even na 11.00 uur vond op de Brugweg een verkeersongeval plaats. Een 38-jarige automobilist uit Reeuwijk reed over de Brugweg komende uit de richting van Reeuwijk. De bestuurder week uit naar links om een geparkeerde auto voorbij te gaan. Een 18-jarige fietser uit Waddinxveen reed op dat moment ter hoogte van de geparkeerde auto in dezelfde richting. In het voorbijrijden raakte de Reeuwijker vermoedelijk de fietser waardoor er een aanrijding ontstond. De fietser werd met een hersenschudding, nekletsel en een gebroken pols overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Waddinxveen Oplichting c.q. diefstal uit woning
Een 82-jarige Waddinxveense heeft vrijdag 21 mei aangifte gedaan van oplichting en diefstal uit haar woning aan de Prins Bernhardlaan. Omstreeks 10.30 uur bood een man aan om messen te slijpen. Hoewel de vrouw aangaf geen interesse te hebben bleef de ongeveer 40 á 50 jarige man aandringen. De vrouw gaf uiteindelijk twee messen mee. Na enkele minuten kwam de man terug en vroeg een bedrag van ongeveer 50 euro voor de geslepen messen. Toen de vrouw op zoek ging naar geld griste de man een enveloppe met enkele honderd euro's weg en ging er vandoor. Signalement man; kaal, gezet postuur en ongeveer 1.65 m. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en adviseert vooraf eerst een prijs af te spreken.


Gouda Zware mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar een zware mishandeling van een 56-jarige man uit Gouda in een horecagelegenheid aan de Zeugstraat op donderdag 20 mei omstreeks 19.50 uur. De man zou geslagen zijn door een onbekende man. Wat de aanleiding hoervoor was is nog onbekend. Het slachtoffer werd met letsel aan het hoofd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Beroving GSM

Op vrijdag 21 mei omstreeks 01.00 uur heeft er een beroving van een GSM plaatsgevonden van een 18-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel op de J.A. Beijerinkstraat. De man fietste met een getuige over de J.A. Beijerinkstraat toen hij van achteren werd benaderd door 3 personen op een gele scooter van het merk Peugot. Een van de daders doorzocht de kleding van het slachtoffer en haalde er een GSM uit, de dader had tevens een mes in zijn handen. Hierna zijn de drie mannen verdwenen in de richting van Capelle aan den Ijssel. De drie jongens waren in het zwart gekleed, ongeveer 16-17 jaar en drogen allemaal een muts. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk aan den Ijssel onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Reeuwijk Mishandelingen

Op zondag 23 mei omstreeks 03.40 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van drie mannen in een horecagelegenheid aan de Nieuwdorperweg. Een 31-jarige man uit Hoogmade liep oog-en hoofdletsel op. Een 17-jarige man uit Alphen aan den Rijn liep neusletsel op en een 16-jarige man uit Woubrugge liep oog-en hoofdletsel op. Er werden ter plaatse drie verdachten aangehouden in de leeftijd van 17,18 en 20 jaar oud allen komende uit Alphen aan den Rijn. Na verhoor zijn de verdachten in de loop van de middag heengezonden. Zij moeten zich te zijner tijd verantwoorden voor de rechter.


Vlist Eenzijdige aanrijding met letsel

Op zondag 23 mei omstreeks 10.38 uur heeft er een eenzijdig fietsongeval plaatsgevonden op de Beatrixstraat. Een 51-jarige man uit Schalkwijk remde plotseling waardoor hij over de kop sloeg. Met gezicht en rugklachten werd hij overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.


Benthuizen Dodelijke aanrijding


Op donderdag 20 mei omstreeks 19.22 uur heeft er een dodelijke aanrijding plaatsgevonden op de Provincialeweg N209. Een 24-jarige bestuurder uit Benthuizen reed over de N209 richting Bleiswijk toen hij ter hoogte van het viaduct van de HSL door onbekende reden op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terechtkwam. Hierdoor reed hij frontaal tegen een 40-jarige bestuurder uit Berkel en Rodenrijs. De man uit Benthuizen overleed ter plaatse. De man uit Berkel en Rodenrijs en een 31-jarige vrouw die ook uit Berkel en Rodenrijs kwam en bij de man in de auto zat werden met zwaar letsel overgebracht respectievelijk naar het LUMC te Leiden en Westeinde te Den Haag.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --