1e persbericht van maandag 24 mei 2004

Eindhoven 24-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Liftster neemt auto weg

Op de Collseweg is zondag om 22.05 uur een 28-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij reed in een auto die zij even daarvoor had weggenomen. De vrouw had een lift gekregen van een 33-jarige Eindhovenaar. Deze moest nog even langs zijn woning in Woensel en liet de vrouw in de auto achter maar ook de sleutels van de auto. Toen hij weer naar zijn auto wilde gaan bleek die weg te zijn. De gewaarschuwde politie trof de auto met de vrouw achter het stuur op de Collseweg. Zij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee verdachten na inbraak aangehouden

Maandag om 1.10 uur zijn op de Roelantlaan een 38-jarige man uit Grave en een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een bedrijf aan het Nederlandplein. Daar werd een ruit vernield en uit een bureaulade werd wat klein geld weggenomen. Getuigen gaven een signalement van de daders en in de omgeving werden de twee verdachten aangetroffen. Zij voldeden aan het signalement en een van hen had wat klein geld bij zich. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man valt meisjes lastig

Zondag rond 17.00 uur is in het zwembad aan de Antoon Coolenlaan een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had in het bad vier meisjes lastig gevallen en onzedelijk betast. De verdachte werd door het personeel aan de politie overgedragen. De man is op het politiebureau in verzekering gesteld.

Eindhoven: Auto gestolen

Zondag tussen 17.00 en 23.00 uur is vanaf De Rondom een blauwe Ford Escort met het kenteken PH-NX-15 gestolen.

Eindhoven: Fietster zwaar gewond bij aanrijding

Maandagmorgen om 7.35 uur is een 21-jarige vrouw uit Hamont-Achel gewond geraakt bij een aanrijding op de Grote Berg. De vrouw stak, volgens een getuige, met rood licht de Grote Berg ter hoogte van de Kleine Berg over. Een bromfietser, 26 jaar uit Eindhoven, reed over de Grote Berg en kwam met haar in botsing. Beiden kwamen uit de richting Hoogstraat gereden. De vrouw is met een schedelbasisfractuur in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Helmond: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 47-jarige Helmondse vrouw is maandag om 1.25 uur betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies ruim 1,4 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

Helmond: Computerscherm weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan het Stationsplein zijn in de nacht van zondag op maandag een computerscherm en een muis gestolen. Aan de achterkant van het bedrijf is een ruit vernield.

Helmond: Aanhoudingen na burenruzie

Zondag rond 19.30 uur zijn in de Jacob Marisstraat een 23-jarige Helmonder en een 38-jarige Helmondse aangehouden. De twee waren betrokken bij een ruzie met een 31-jarige buurvrouw waarbij door hen een kinderfiets door een ruit werd gegooid en een ruit van een voordeur werd vernield. De twee konden na verhoor naar huis.Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Someren: Man mishandelt en bedreigt vriendin

In zijn woning in Someren is zondag om 22.25 uur een 43-jarige man aangehouden. De man zou zijn 43-jarige Somerense vriendin met een bijl hebben bedreigd. Hij zou haar ook de keel dicht hebben geknepen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Nuenen: Gewapende overval

Zondagavond omstreeks 21.30 uur is een gewapende overval gepleegd op de bewoners van een woning aan de Opwettenseweg. Bij de woning werd aangebeld. Toen de 69-jarige bewoner de deur van de garage openmaakte drongen twee mannen, van ongeveer 1.80 m - 190 m, donker haar, getint uiterlijk, smal postuur waarvan er een een licht jack droeg, binnen. Het slachtoffer werd direct, met een tot nu toe onbekend voorwerp, verschillende keren op zijn hoofd geslagen waardoor hij enkele bloedende hoofdwonden opliep. Toen het slachtoffer hard begon te roepen en een van de daders beetpakte sloeg de andere dader hem nogmaals enkele malen op het hoofd. Kort hierna vertrokken de overvallers zonder buit. Een getuige heeft vier daders zien vluchten in een zwarte Mercedes Benz. Het slachtoffer is voor zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Gemert: Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal

De politie heeft zondag rond 22.00 uur op een parkeerterrein bij het ziekenhuis in Veghel een 23-jarige man uit Boekel aangehouden. Hij was rond 21.00 uur in Gemert op het Oost-Om met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. De bestuurder had flink gedronken. Een ademtest gaf een promillage van ruim 1,8 aan. De bestuurder was bij de aanrijding licht gewond geraakt en werd door een familielid naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij na zijn behandeling aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Auto-inbrekers gepakt

Op De Langveter zijn maandag om 2.50 uur een 25-jarige man uit Waalre en een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding dat er op De Langveter werd ingebroken in geparkeerde autos. De politie trof de twee mannen in een personenauto, de auto waarmee zij gekomen waren. In de buurt stonden vier personenauto waarvan het portierslot was vernield. In de auto waarin de twee verdachten zaten lagen zes autoradios. De twee verdachten zijn ingesloten.

Waalre: Bestelauto gestolen

Vanaf de Ernst Casimirstraat is in de nacht van zondag op maandag een groene Mercedes Sprinter bestelauto met dubbele cabine en open laadbak gestolen. Het kenteken van de auto is VT-JV-01.

Veldhoven: Dronken man vernielt ruiten

Zondagavond rond 23.15 uur is op de Wal in Veldhoven een 35-jarige Veldhovenaar aangehouden De man had in zijn dronken bui drie ruiten bij een flat vernield. De man is na zijn aanhouding op het politiebureau ingesloten.