Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TMLC en Wisdom fuseren

Groningen, Assen, 24 mei 2004 - Internetspecialist The Missing Link Company (TMLC) uit Groningen en system integrator Wisdom uit Assen zijn vandaag gefuseerd. De naam van het nieuwe bedrijf met in totaal 70 werknemers is 'Wisdom TMLC'. De nieuwe organisatie wordt daarmee de grootste gespecialiseerde e-business implementator in Noord-Nederland en speelt landelijk mee in de top drie. Door de fusie is een krachtige onderneming ontstaan waarin beide bedrijven elkaar goed aanvullen. TMLC biedt oplossingen voor de front office, de communicatieaspecten van internettoepassingen, terwijl Wisdom zich vooral richt op de back office, het ontsluiten van interne systemen van organisaties. Wisdom beschikt over veel ervaring met het begeleiden van outsourcing-trajecten naar India. Wisdom TMLC heeft onder andere sterke posities in de sectoren telecom, overheid, gezondheidszorg en energie. Daarnaast biedt zij een set producten en diensten specifiek gericht op het MKB.

Op technologisch vlak is er een duidelijke match. Wisdom is gespecialiseerd in het Java/J2EE-platform. TMLC juist in het Microsoft .Net-platform. Deze twee platformen vertegenwoordigen belangrijke technologische stromingen in de IT-wereld, wat de gebundelde kennis bijzonder krachtig maakt. Verder is bij beide partijen veel kennis van open source-software aanwezig.

Het directieteam van Wisdom TMLC wordt gevormd door René Schoenmakers, voormalig directeur TMLC en Philip Abernathy, voormalig directeur Wisdom. TMLC - met als aandeelhouders het management, de NOM en Newion investments - nam eerder dit jaar Ventus-e, de internet productietak van de Ventus Groep, over.

"Door deze fusie kunnen we onze wederzijdse klanten een krachtig totaalpakket van e-business oplossingen bieden. De no-nonsense cultuur van beide organisaties sluit bovendien erg goed op elkaar aan waardoor een hechte samenwerking zal ontstaan", aldus René Schoenmakers. Philip Abernathy: "De combinatie van innovatieve, gebruiksvriendelijke front-ends gecombineerd met robuuste, schaalbare back-end koppelingen op basis van Java of .Net, levert unieke oplossingen voor onze klanten. Daarnaast zal onze gezamenlijke kennis van sectoren als overheid, zorg, telecom en energie, leiden tot succesvolle branchespecifieke oplossingen."

Over The Missing Link Company

The Missing Link Company (TMLC) helpt organisaties met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het effectiever communiceren met klanten, medewerkers en leveranciers door het inzetten van internettechnologie. TMLC is gespecialiseerd in het realiseren van internet, intranet en mobiele internetapplicaties en werkt op diverse platformen waaronder Microsoft ASP en .Net, Java en PHP. Daarnaast heeft TLMC ervaring met het implementeren van een breed scala aan contentmanagement-oplossingen waaronder Vignette, Tridion, Microsoft Content Management Server, Discovery Server, etc. en eigen producten zoals Bozarre en Surv-e. Tot de klantenkring van TMLC behoren onder andere diverse gemeenten, provincies en ministeries, diverse grote ziekenhuizen, KPN, het Groninger Museum, Business Nieuws, Politie Noord Holland, Profile Tyrecenter, ING en Dell. Voor meer informatie: www.tmlc.com

Over Wisdom

Wisdom Information Consultants, opgericht in 1995, is een Nederlandse IT consultancy organisatie gespecialiseerd in systeem integratie. Hierbij ligt de nadruk op de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Wisdom is bedreven in het snel Bedenken, Bouwen en Beheren (B3) van zakelijke IT-oplossingen, waarbij het gebruik van internettechnologie centraal staat. Deze oplossingen resulteren in verbeterde bedrijfsresultaten, efficiency en een verhoogd niveau van dienstverlening. Met inzet van de nieuwste technologie (o.a. Open Source, Java en XML) maakt Wisdom IT weer rendabel. Wisdom beschikt over gecertificeerde experts op het gebied van SAP Portals, IBM Websphere, Lotus Domino, Oracle, Open Text Livelink en Microsoft. De oplossingen van Wisdom worden gebruikt bij organisaties zoals Shell, NAM, Vodafone, KPN, Uniqema, Wolters Noordhoff, diverse gemeenten en de thuiszorg. Meer informatie vindt u op www.wisdom.nl.