Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - 7 rijbewijzen ingenomen en 188 bonnen bij controles
Publicatiedatum: 24-05-2004

De politie in het district Rivierenland heeft het afgelopen weekeinde bij diverse verkeerscontroles in de gemeenten Overbetuwe van 7 bestuurders rijbewijzen ingevorderd en in totaal 188 bonnen uitgedeeld. Bij de controles werd aandacht besteed aan de ergernissen top drie in het verkeer: te hard rijden, bumperkleven en rechts inhalen. Bestuurders die hun rijbewijs kwijtraakten hadden de maximumsnelheid ruimschoots overschreden. De hoogste overschrijding betrof een bestuurder die met 187 km/u werd geklokt op de autosnelweg, waar 120 km/u is toegestaan. Overige overtredingen, waarvoor bekeurd werd waren ondermeer het rijden door rood, rijden zonder gordel, onterecht gebruik maken van de vluchtstrook en het rijden zonder autogordels. Bij de controles werd samengewerkt met collega's van het verkeershandhavingsteam. Ook de camera-auto van het Tv-programma `Blik op de Weg' was bij de controles aanwezig. De controles vonden plaats tussen afgelopen donderdag 20 mei tot en met afgelopen zondag.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Drielenaar raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 24-05-2004

Een Drielse motorrijder heeft zondagavond zijn rijbewijs alsnog moeten inleveren nadat hij dacht taan de politie te zijn ontkomen. De man haalde rond half negen op de Hollanderbroekweg in Elst met hoge snelheid een politiewagen in. De agenten zetten hierop de achtervolging en klokten de Drielenaar met een snelheid van zeker 160 km/u, waar maximaal 80 is toegestaan. De man liep daarbij nog op de politiewagen uit. De agenten hadden intussen zijn kenteken al opgenomen en wachtten de man thuis op. Daar kon hij gelijk zijn rijbewijs inleveren en een proces-verbaal in ontvangst nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Wageningen - bromfietscontrole: 16 in de fout

Publicatiedatum: 24-05-2004

In totaal 16 van de 32 gecontroleerde bromfietsers bleek maandagochtend in de fout te zijn gegaan. De Wageningse politie hield tussen half acht en negen uur op de Veerdam in Wageningen een bromfietscontrole. Het merendeel van de bekeuringen (7 stuks) was voor het rijden op opgevoerde brommers. Daarnaast werden er bekeuringen uitgedeeld wegens diverse technische mankementen zoals slechte banden, uitlaten en stuurinrichtingen. Met het houden van dergelijke controles hoopt de politie een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid onder bromfietsers.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606