Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


24 mei 2004


VORDEN - Aanrijding motor/auto


Een 48-jarige motorrijder uit Didam en een 46-jarige automobilist uit Bathmen kwamen zondagmiddag op de kruising Ruurloseweg/Schuttestraat met elkaar in botsing. De motorrijder haalde rond 14.50 uur op de Ruurloseweg de automobilist in die op dat moment linksaf de Schuttersweg in sloeg. Er vielen geen gewonden maar beide voertuigen liepen schade op.


BARCHEM - Lichtgewonden na val


Een 11-jarig meisje uit Voorthuizen en een 16-jarig meisje uit Arnhem raakten zondagmiddag op de Lochemseweg lichtgewond nadat het paard voor hun wagentje begon te bokken. Het paard schrok rond 14.30 ergens van en begon te bokken. Beide meisjes vielen van de wagen en liepen schaafwonden aan armen en gezicht op. Een ambulance bracht de slachtoffertjes voor alle zekerheid even naar het Spittaal. Omstanders vingen het paard op en brachten het dier terug naar de eigenaar, een campingeigenaar in de omgeving.


KLARENBEEK - Granaat aangetroffen


Een 32-jarige bewoner van de Oudhuizerstraat trof zondagavond in een sloot een granaat aan van ongeveer 50 cm. De man lichtte de politie in die de granaat veilig stelde en de Explosieven Opruimings Dienst inschakelde. Deze dienst zal de granaat opruimen.


TOLDIJK/LOCHEM/WARNSVELD/EEFDE - Politie deelt 142 boetes uit


De politie heeft zondag bij diverse snelheidscontroles in totaal 142 bekeuringen uitgereikt voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Zo reden 104 bestuurders op de Zutphen Emmerikseweg sneller dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 121 km/uur. Ook op de Zutohenseweg buiten Lochem en op de Rijksstraatweg in Warnsveld, binnen de bebouwde kom werd gecontroleerd. In totaal passeerden ruim 1.400 bestuurders van motorvoertuigen de controle.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --