Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 mei 2004

Aanrijding letsel

Geen voorrang, automobiliste naar ziekenhuis

Deurningen

Een 23 jr. bestuurder van een bedrijfsauto uit Vriezenveen, verleende zondagmiddag 23 mei om ongeveer 17.45 uur, rijdend over de Meester Nijkrakeweg in Deurningen geen voorrang aan een 26 jr. automobiliste uit Hengelo. De 23 jr. wilde vanaf de Meester Nijkrakeweg de Deurningerstraat over steken terwijl de 26 jr. over deze straat reed. Deze laatste werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De 23 jr. en zijn bij hem inzittende 4 jr. dochter bleven ongedeerd, ondanks het feit dat zij de gordel niet hadden gedragen. (bps: 04-063662)

Vernieling / mishandeling / bedreiging

Automobilist vernielt auto medeweggebruiker, mishandelt diens echtgenote en bedreigt getuigen

Wierden

Zondagmiddag 23 mei om ongeveer 15.40 uur vond op de N347 richting Wierden, een vernieling met mishandeling en bedreiging plaats. Een 43 jr. automobilist uit Wierden reed samen met zijn 37 jr. echtgenote vanaf de A1 over de N347 richting Wierden. Hierbij kreeg hij problemen met een medeweggebruiker. In eerste instantie was hij op de afslag van de A1 al rechts door deze bestuurder ingehaald en rijdend op de N347 werd hem door deze bestuurder het inhalen onmogelijk gemaakt. Staand voor een verkeerslicht stapte deze bestuurder uit zijn auto en schopte een deuk in het portier van de auto van de 43 jr. en vernielde een buitenspiegel. Toen even later getuigen zich ermee bemoeiden en het kenteken noteerden werden deze bedreigd en werd ook de echtgenote van de 43 jr. bij de keel gepakt en bedreigd. De bestuurder vertrok daarop en een onderzoek naar hem heeft tot nu toe nog geen resultaat gehad. Dit onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-063644)

Aanrijding letsel

Motorrijder gewond nadat hij geen voorrang had verleend aan automobilist

Haaksbergen

Zondagmorgen de 23e mei om ongeveer 11.15 uur verleende een 44 jr. motorrijder uit Enter geen voorrang aan een 53 jr. automobilist uit Haaksbergen. De motorrijder reed over de Buursestraat in Haaksbergen en de automobilist over de Zoomweg. De 44 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede waar hij ter observatie is opgenomen. Beide voertuigen raakten behoorlijk beschadigd, de motor is afgesleept. (bps: 04-063572)

Onder invloed

Bromfietsbestuurder met 2.8 promille aangetroffen

Enschede

Op de Klokkenplas in Enschede werd zondagavond de 23e mei om ongeveer 20.55 uur een 26 jr. bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. Zij rijgedrag viel op en aan het bureau werd duidelijk waaraan dat lag. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 2.8 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-063711)

Aanhouding veelplegende fietsendief

Veelpleger aangehouden die in het bezit was van een gestolen fiets

Enschede

Zondagavond 23 mei omstreeks 20.00 uur werd op de SL Louwesstraat in Enschede een 30 jr. Enschedeer gesignaleerd die als veelpleger bekend staat. Bij het zien van de politiemensen probeerde hij weg te komen. Even later werd gezien dat hij de fiets die hij bij zich had aan twee andere mannen liet zien, kennelijk met de bedoeling deze te verkopen. Hierop werd e.e.a. gecontroleerd en bleek dat de fiets sinds 23 maart jl. als gestolen stond gesignaleerd. De 30 jr. is aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van de maandag is hij in verzekering gesteld en hij zal bij justitie worden voorgeleid. (bps: 04-035555)

Aanhouding na gooien vuurwerk

Man gewond na gooien met vuurwerk, dader aangehouden

Enschede

Zondagavond 23 mei om ongeveer 18.10 uur werden door politiemensen, die op de Oude Markt in Enschede aanwezig waren in verband met het toezicht tijdens de bekerfinale Twente - Utrecht, enkele harde knallen gehoord. Direct daarop werd door getuigen een man aangewezen die met vuurwerk gegooid zou hebben. Bij het zien van de politiemensen gooide deze man enkele rotjes op de grond. Bleek dat een van de omstanders, een 23 jr. Enschedeer, gewond was geraakt door het vuurwerk. Later bleek op het ziekenhuis dat hij enkele brandwonden en gehoorproblemen had opgelopen. Of deze gehoorproblemen blijvend zijn moet nog blijken. Hierop werd de vuurwerkgooier, een 36 jr. Enschedeer aangehouden en in eerste instantie ter ontnuchtering opgesloten. In de loop van de maandagmorgen is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-063747)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --