4a 28ff.gif

Symantec neemt Brightmail over

Anti-Spam product completeert Symantec's 'Gateway Security'

Leiden, 24 mei 2004 - Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, neemt Brightmail over, één van de grootste leveranciers van anti-spam technologie. Met de overname is een bedrag gemoeid van 370 miljoen dollar. Brightmail's anti-spam technologie vormt een belangrijke aanvulling op Symantec's aanbod op het gebied van 'gateway security solutions', beveiligingsoplossingen gericht op het buiten de (netwerk)deur houden van bedreigingen.

De acquisitie wordt naar verwachting begin juli afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen.

"Spam vormt in toenemende mate een bedreiging voor zowel individuele gebruikers als ondernemingen en overtreft de problematiek van virussen als het gaat om overlast voor e-mailsystemen en systeembeheerders", aldus John W. Thompson, CEO van Symantec. "Brightmail loopt voorop in het aanpakken van deze bedreiging voor ondernemingen, service providers, en telecombedrijven. De door hen gepatenteerde technologie vormt een essentieel onderdeel van een complete gateway security solution."

Brightmail's anti-spam technologie beschermt netwerken van ondernemingen, service providers, en telecombedrijven door het filteren van spam, virussen en ongewenste berichten bij het toegangspunt (de gateway) tot het internet. Brightmail Anti-Spam gebruikt meerdere eigen technologieën, een wereldwijd detectienetwerk en dynamische beslissingsmechanismen om het maximum aan ongewenste berichten te filteren en tegelijkertijd de hoeveelheid onterecht geblokte mail ('false positives') te beperken tot niet meer dan één op het miljoen.

Symantec nam in juli 2000 al een aandeel van 11% in Brightmail. Ofschoon Brightmail in maart dit jaar aangaf aan te sturen op een beursgang, bleek de overname door Symantec strategisch een aantrekkelijker alternatief.


-------

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website www.symantec.nl



Ingezonden persbericht