Gemeente Nieuwegein

MEC betrekt inwoners bij ontwikkeling tentoonstelling over ecologische verbindingszones

Het Milieu Educatie Centrum van de gemeente Nieuwegein zoekt inwoners die hun verhaal willen vertellen over het Nieuwegeinse landschap waarin ze wonen, leven en misschien ook werken. Het MEC zal deze persoonlijke ervaringen verwerken in de tentoonstelling NatuurNetwerk die eind 2004 in het centrum in het park Oudegein staat.

In en rondom Nieuwegein is een aantal ecologische verbindingszones te vinden: wegen waarlangs bloemen, planten en dieren zich kunnen verplaatsen. Dankzij deze verbindingszones wordt het leefgebied en het voedselaanbod van plant en dier vergroot. Hierdoor nemen hun kwaliteit van leven en kansen toe. In 2004 besteedt het MEC aandacht aan deze verbindingszones. Het jaar wordt afgesloten met de tentoonstelling ´Natuur-Netwerk´. In deze tentoonstelling wordt ingegaan op de natuur en de verbindingszones van Nieuwegein en haar nabije omgeving.

Natuur is echter niet alleen een verhaal van verbindingszones, populaties en voedsel. Heel belangrijk is de persoonlijke beleving en waardering van de gebruiker. De meeste mensen genieten van een groene woonomgeving en komen hierin tot rust. Dit aspect van de Nieuwegeinse natuur wil het MEC in de nog te ontwikkelen tentoonstelling betrekken. Over elke wijk zijn tenslotte verhalen te vertellen. Verhalen over de bijzondere natuur om de hoek of de rode klaprozen in een berm. Maar ook verhalen over het belang van een schone buurt of samen met de buurt het groen in de straat verzorgen. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal over het groen van Nieuwegein.

Contact
Wilt u uw natuurverhaal vertellen aan het MEC en op die manier ook aan andere Nieuwegeiners? Het MEC komt graag met u in contact! Wij zijn ook geïnteresseerd in foto´s of tekeningen ter ondersteuning van uw verhaal. Bel of mail ons voor meer informatie of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een van de MEC- medewerkers via onderstaande gegevens.

Het MEC
Het MEC is een centrum voor natuur- en milieueducatie en is een onderdeel van de afdeling Milieu van de gemeente Nieuwegein. Het MEC biedt onderdak aan Nieuwegeinse groepen die actief zijn op het gebied van natuur en milieu. Zij maken gebruik van het gebouw en participeren in de algemene activiteiten zoals het opzetten van deze tentoonstelling.

Milieu Educatie Centrum Nieuwegein
adres: Geinoord 9 (naast de kinderboerderij)
Openingstijden tentoonstellingen: woensdag- en zondagmiddag van 13.00 - 16.30 uur
telefoon: 605 55 14
Email: mec@nieuwegein.nl

Invoerdatum 24-5-2004