Ingezonden persbericht


Persbericht

Houten, 24 mei 2004

Broertjes De Boer starten collecteweek epilepsiefonds

De broertjes De Boer hebben met een gulle gift aan de collectanten Erwin Koeman en Lambert van Nistelrooij, respectievelijk ambassadeur en voorzitter van het Nationaal Epilepsie Fonds, de aftrap verricht voor de landelijke collecte van het epilepsiefonds. Onder het motto 'Aanvallen!' gaan ruim 45.000 vrijwilligers een week lang alles op alles zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor de epilepsiebestrijding. Want geld is hard nodig voor die tienduizenden mensen met epilepsie die juist heel veel last hebben van aanvallen.

De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van begeleide vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

Epilepsie is een aandoening in de hersenen die zich uit in aanvallen. Deze aanvallen verschillen van persoon tot persoon; er zijn ruim 70 verschillende soorten. Kenmerkend voor epilepsie is dat mensen nooit weten, wanneer zo'n aanval toe kan slaan en dit is veelal van grote invloed op hun leven. Vandaar het thema: 'Aanvallen!'

Het Nationaal Epilepsie Fonds zet zich al 110 jaar in voor een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. Omdat het fonds geen subsidie van de overheid krijgt, is hij volledig afhankelijk van particuliere giften. Daarom komen de collectanten in de week van 24 mei om een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht