Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

24-05-2004
Openbare besluitenlijst college van B&W

Besluitenlijst vergadering B en W Datum: 11 mei 2004

NR. AFD. ONDERWERP BESLUIT B EN W

0. ALGEMEEN BESTUUR

0-1 POI Slip afd. POI d.d. 3-5-2004, inzake voorziening in vacature van Administratief medewerker, sectie Werken & Projecten afd. VROM. Conform advies.
Ter voorziening in de vacature van administratief medewerker bij de sectie Werken & Projecten te benoemen mevr. NJC Z, met toepassing van de arbeidsvoorwaarden, als genoemd in de toelichting. 0-5 POI Slip van afd. POI d.d. 28-4-2004, inzake wijziging model functie-beschrijving (bijlage bij Regeling organieke functiebeschrijving en functiewaardering gemeente Edam-Volendam). Conform advies.
Vaststelling nieuw model functiebeschrijving.
0-6 B&W Het college besluit niet te vergaderen op 25 mei a.s.


1. OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID


1-0 B / V Slip van sector Brandweer/Veiligheid en afd. B&U d.d. 3-5-2004, inzake plaatsing van kampeertenten. Handhavend optreden door tenten te (laten) verwijderen op grond van artikel 2.1.5.1 APV. Overgangssituatie t.a.v. tent in de Margrietstraat. Betrokkenen gemotiveerd mededelen, dat dit het laatste seizoen is, dat de tent mag worden geplaatst.

1-1 B&W Hoger beroep tegen uitspraak Rechtbank inzake uitschrijving GBA maken. Het college besluit hoger beroep in te stellen tegen de uitspraak van de rechtbank.

3. ECONOMISCHE ZAKEN

3-1 B&W Parkeertijden Kaasmarkten / toiletvoorziening Ambtelijk overleg met organisatie Kaasmarkt Edam. Huurrelatie met gemeente. Opbrengst t.b.v. exploitatie evenementen.

4. ONDERWIJS

4-1 INW/BEL Slip van sectie Beleid d.d. 4-5-2004, inzake uitbreiding beveiliging sporthal 't Bolwerck. Conform advies.
1 Direct aan Smit b.v. de opdracht verstrekken voor de uitbreiding van de beveiligingsinstallatie van 't Bolwerck volgens bijgaande offerte.

2 De kosten ineens ten laste brengen van reserve nr. 60 (Huisvesting Sporthallen/zalen).

3. De gemeenteraad voorstellen om de gemeentebegroting aan te passen.
4-2 IWZ/BEL Slip van sectie Beleid dd. 28-4-2004, inzake onderhoud vloer gymzaal De Botter. Conform advies.

1) Direct aan Basis b.v. te Klarenbeek de opdracht verstrekken voor het uitvoeren van de bedoelde reparaties volgens de bijgaande offerte.
2) De kosten ten laste brengen van reserve nr. 60 (Huisvesting Sporthallen/zalen).

3) De gemeenteraad voorstellen om de gemeentebegroting aan te passen.


5. CULTUUR EN RECREATIE

5-1 INW/BEL Slip van sectie Beleid d.d. 3-5-2004, inzake notitie Subsidiebeleid en herziene Algemene Subsidieverordening. In te stemmen met notitie subsidiebeleid en met een aanpassing t.a.v. de herziene algemene subsidieverordening en voor advies voor te leggen aan de Commissie van Advies Inwonerszaken.
Raadsvoorstel aanpassen. Overleg met wethouder Schouten.


6. SOCIALE VOORZIENINGEN EN
MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING

6-1 INW/BEL Slip van sectie Beleid d.d. 4-5-2004, inzake wijziging Verordening "Afstemming bijstand". Conform advies. In te stemmen met de conceptwijzigingen in de "Verordening Afstemming Bijstand".
6-2 B&W Initiatief "Moedige Moeders" voor drugsverslaafden Wethouder Smit doet verslag van het gesprek. College staat positief t.a.v.het initiatief. Voorstel voorbereiden. Daarbij huisvesting betrekken.

8. RUIMTELIJKE ORDENING EN
VOLKSHUISVESTING

8-1 IBZ/BO Slip van sectie BO d.d. 4-5-2004, n.a.v. advies van de bezwaar-schriftencommissie inzake bezwaarschrift tegen sloopvergunning. Conform advies.
Overeenkomstig het bijgevoegde advies van de
bezwaar-schriftencommissie te besluiten om het bezwaarschrift van de heren Van der Laan en Sier tegen het besluit van uw college van 21-1-2004 niet ontvankelijk te verklaren en het bezwaar van het comité belanghebbenden Siriusplein niet ontvankelijk te verklaren.

9. FINANCIERING EN ALGEMENE
DEKKINGSMIDDELEN

9-1 FIN Slip van afdeling FIN, bureau belastingen d.d. 27-4-2004, inzake controle hondenbelasting. Conform advies. Over te gaan tot een huis-aan-huiscontrole met betrekking tot de hondenbelasting.
9-3 FIN Slip van afd,. FIN, sectie beleid d.d. 29-4-2004, inzake aangaan nieuwe geldlening ad .4.000.000,--. Conform advies. Ter kennisname en bevestiging.
9-4 B&W Tekst Voorjaarsnota. Voor de laatste maal bespreken. Wordt deze week gezonden aan de Raad. Voorstel behandeling in alle commissies.