GLOBAL COMMUNICATIONS, INC.

j2 Global start internationale marketinguitbreiding

GLOBAL COMMUNICATIONS, INC. EDB1008270

Please distribute on the ANP circuit
Distribution time: 24 May 2004 12:30 GMT
Source: j2 GLOBAL COMMUNICATIONS, INC.
Reference: EDB1008270

j2 Global start internationale marketinguitbreiding

LOS ANGELES, May 24/PRNewswire/ --


- Bedrijf introduceert uitgebreid internationaal serviceplatform met
ondersteuning voor gelokaliseerde taal, valuta en marketing

j2 Global Communications, Inc. (Nasdaq: JCOM), een belangrijke leverancier op het gebied van outsourced, value-added messaging- en communicatiediensten, kondigde vandaag de start aan van een uitgebreid internationaal marketingprogramma, dat gebruik zal maken van de vertrouwelijke marketingkennis van het bedrijf, dat deze knowhow al met succes in de Verenigde Staten toepast.

Als uitbreiding op de leidende marktpositie in de Verenigde Staten en op haar wereldwijde netwerk van lokale telefoonnummers, heeft j2 Global vandaag een Nederlandse versie van haar eFax(R)-service op de markt gebracht (www.efax.com/dutch). Dit brengt het verbeterde serviceplatform van het bedrijf onder de aandacht, dat een gelokaliseerde service voor de eindgebruiker ondersteunt, met aanpassingen d.m.v. taal-, valuta- en marketingprogramma's. Dit is slechts een deel van het uitgebreide initiatief om de diensten van j2 Global internationaal te lokaliseren en volgt in het voetspoor van de onlangs voltooide acquisitie van Jump B.V., leverancier van unified messaging-diensten in West Europa.

Jump, waarvan het hoofdkwartier in Nederland staat, vergroot de lokale vertegenwoordiging van j2 Global in West Europa en verzorgt contracten waarmee j2 Global om telefoonnummers voor fax-naar-e-mail gratis via Europese internetproviders verspreid kunnen worden. Jump ontvangt een deel van de winst, gebaseerd op het gebruik van de telefoonnummers. j2 Global is van plan om deze winstdelingsstrategie ook in andere internationale markten toe te passen, en haar gratis, door advertenties ondersteunde model, dat hoofdzakelijke in Noord Amerika wordt gebruikt, zo verder te verspreiden. Jump levert j2 Global ook nog eens 500.000 extra Europese telefoonnummers.

Behalve de eFax(R)-service in Groot-Brittannië en nu ook in Nederland, heeft j2 Global ook onlangs eFaxFree in Canada, Duitsland en HongKong beschikbaar gemaakt. Bovendien heeft j2 Global haar internationale marketinginspanningen uitgebreid met contacten met onder andere AOL, Yahoo! en Google.

In overeenstemming met deze internationale marketinguitbreiding onderschrijft j2 Global nu ook de 'safe harbor'-overeenkomst tussen de U.S. Department of Commerce en de European Union Data Protection-autoriteiten. Dit maakt het gemakkelijker voor klanten in de EU om te controleren of j2 Global zich houdt aan de Europese normen betreffende de bescherming van persoonlijke informatie.

'Wereldwijde uitbreiding is een belangrijke mogelijkheid voor groei voor j2 Global en we leggen ons toe op de uitbreiding van zowel onze gelokaliseerde marketinginspanningen als ons internationale netwerk,' zei
Mike Pugh, de vice-president voor wereldwijde Web-marketing van j2 Global. 'Ons bestaande, uitsluitend Engelstalige, bedrijf heeft laten zien dat er een sterke vraag is naar onze diensten, en we zijn heel enthousiast over de mogelijkheden die gelokaliseerde diensten en marketinginspanningen ons bieden.'

Informatie over j2 Global Communications

j2 Global Communications, Inc., opgericht in 1995, biedt diensten op het gebied van outsourced, value-added messaging en communicatie aan privé-klanten en bedrijven over de hele wereld. Het netwerk van j2 Global omvat meer dan 1.300 plaatsen in 20 landen in 5 werelddelen. Het bedrijf biedt oplossingen voor fax, voicemail en documentbeheer, groepsgesprekken evenals diensten voor unified messaging en communicatie. De diensten van j2 Global worden uitsluiten aangeboden onder de merknamen eFax(R), j2(R), jConnect(R), JFAX(R), eFax Corporate(R), Electric Mail(R), jBlast(R), eFax Broadcast(TM), PaperMaster(R), Consensus(TM), M4 Internet(R) en Protofax(R). Op 31 maart 2004 had j2 Global in 28 aaneengesloten kwartalen winstgroei en in negen kwartalen positieve inkomsten geboekt. Zie voor meer informatie over j2 Global www.j2global.com.

Contactinformatie:

(smaller than)start(underscore)table

Christine Brodeur of Jonathan Rodgers Jeff Adelman

Socket Media, Inc. j2 Global Communications, Inc.

+1 310-829-0556 or +1 310-829-0520 +1 323-372-3617

j2global@socketmedia.com press@j2global.com

Jeff Adelman van j2 Global Communications, Inc., tel +1-323-372-3617, press@j2global.com; of Christine Brodeur, tel +1-310-829-0556, or Jonathan Rodgers, +1-310-829-0520, beiden van Socket Media, Inc., j2global@socketmedia.com, voor j2 Global Communications, Inc.

24 mei 04 14:30