Ingezonden persbericht


FileMaker Server 7 biedt vrijwel onbeperkte datacapaciteit

Scherpe upgrade-prijzen tot en met 17 september

Utrecht, 24 mei 2004 - In de nieuwe 7-serie is nu ook FileMaker Server 7 beschikbaar gekomen. Deze blinkt uit in schier onbeperkte data-capaciteit en bedient tot 250 gelijktijdige gebruikers. De royale upgrade-kortingen voor houders van eerdere versies, zijn geldig tot en met 17 september.

Snellere FileMaker-databases
Nieuw is de mogelijkheid om zoekopdrachten en berekeningen op de server te laten plaatsvinden in plaats van op de client. Hiermee wordt tijd gewonnen en profiteert men beter van hoogwaardige harddisk-opslagsystemen en servers met meer CPU's en benut men het werkgeheugen dankzij de geavanceerde manier van caching.

Onbeperkte hoeveelheid gegevens
FileMaker Server 7 kan 125 bestanden delen die elk 8 terabyte aan gegevens kunnen opslaan (4000 keer meer dan de vorige versie). Aangezien ieder FileMaker-bestand meerdere datatabellen kan bevatten, kan één FileMaker Server al duizenden datatabellen beheren. Maar gebruikers kunnen meerdere FileMaker Servers inzetten als het netwerk groeit.

Eenvoudig en toegankelijk databasebeheer
De nieuwe FileMaker Server 7 Administration Tool (SAT) zorgt ervoor dat beheerders - zowel lokaal als op afstand:
* beheer kunnen uitvoeren op werkende databases;
* automatisch back-ups kunnen maken zonder het werk van andere gebruikers te onderbreken;
* databases kunnen beheren dankzij een nieuw Event Log die de beheerder en zijn activiteiten identificeert;
* clients recente plug-ins kunnen laten gebruiken dankzij Auto Update;
* de downloads van plug-ins in het Event Log kunnen registreren;
* de serverinstellingen kunnen wijzigen zonder de server te hoeven herstarten. Betere databeveiliging met nieuwe beveiligingsopties FileMaker Server 7 biedt drie nieuwe beveiligingsopties:
* Verificatie van gebruikersgegevens: beheerders kunnen hun bestaande gebruikers koppelen aan externe authenticatiesystemen die gebaseerd zijn op Active Directory of Open Directory.
* Gebaseerd op de toegekende bevoegdheden worden namen van beheerde databases wel of niet zichtbaar.
* Gegevensversleuteling om de veiligheid van FileMaker-informatie te waarborgen tussen beheerde databases en desktop clients met beveilingsopties als SSL (Secure Socket Layer). Prijzen en beschikbaarheid
FileMaker Server 7 heeft een adviesprijs van ¤ 999,00. De upgrade kost ¤ 499,00. Licentiehouders van FileMaker Server 5.5, 5.0 of FileMaker Pro Server 3.0 en 2.1 kunnen voor deze prijs van 24 mei tot en met 17 september 2004 upgraden naar FileMaker Server 7. Na deze datum kunnen alleen gebruikers van FileMaker Server 5.5 upgraden voor deze prijs.

FileMaker Server 7 Advanced biedt de aanvullende mogelijkheid databases op het web te publiceren en heeft een adviesprijs van ¤ 2.499,00 (upgrade van FileMaker Server 7 ¤ 1.500,00). FileMaker Server 7 Advanced wordt deze zomer verwacht.

FileMaker Server 7 is voor VLA-licentiehouders vanaf vandaag beschikbaar. Vanaf 2 juni zal FileMaker Server 7 beschikbaar komen voor overige klanten en de erkende wederverkopers.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie en testversies:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39