Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Verfijnd vormgegeven Samsung Camera Phone personaliseert elke oproep

Met Samsung E600 kijkt beller je recht in de ogen

Delft, 18 mei 2004 - Samsung Electronics lanceert een veelzijdige Camera Phone met photo caller ID. Bij een oproep laat de Samsung E600 zien wie jou wil bereiken, want de beller kijkt je recht in de ogen. Op het display aan de buitenzijde, dat meer dan 65.000 kleuren telt, verschijnen foto's van bellende vrienden levensecht in beeld. Foto's die je zelf met 's werelds kleinste dual display VGA-Camera Phone hebt geschoten. Naast foto's kun je ook toepasselijke ringtones koppelen aan telefoonnummers van vrienden. En dankzij het unieke 64-polyfone geluid klinken ringtones op de verfijnd vormgegeven Samsung E600 bovendien beter dan ooit tevoren.

Met de geïntegreerde VGA-camera met een resolutie van 640 x 480 legt de mobiele beller elk bijzonder moment in kleur vast. En met de 5x digitale zoom haalt hij de actie nóg dichterbij. Op de Samsung E600 kunnen foto's direct worden bewerkt met verrassende beeldeffecten of allerlei fotoframes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met de multishot-functie kunnen 15 foto's direct achter elkaar worden genomen, terwijl met de motion JPEG-functie zelfs een videofilmpje van 20 seconden kan worden opgenomen. En wanneer de mobiele beller de beelden wil uitwisselen, stuurt hij via MMS zijn belevenissen naar zijn vrienden door. Óf hij zet de beelden via de datakabel op zijn PC om ze vervolgens per e-mail te verspreiden.

Zowel het TFT-display aan de binnen- als aan de buitenzijde telt ruim 65.000 kleuren. Op de displays van de Samsung E600 verschijnen de foto's dan ook spatzuiver in beeld. Net als de vier JAVA®-games die dankzij het 64-polyfone geluid, ook nog eens indrukwekkend klinken. De Samsung E600 is voorzien van 20 ringtones. Via de direct internettoets kan de gebruiker van www.samsungmobile.com de nieuwste 64-polyfone ringtones downloaden, maar bijvoorbeeld ook extra JAVA®-games.

Verder beschikt de lichtgewicht tri-band over alle functionaliteiten die je van een state-of-art mobiele telefoon mag verwachten. Van een kalender, to-do-lijst, valutaconverter, calculator tot een voice-memo voor de meest briljante ideeën. Het telefoonboek biedt ruimte aan duizend telefoonnummers.

De Samsung E600 is direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van ¤ 399,- inclusief BTW.

Technische specificaties Samsung E600
Band Tri-Band (900/1800/1900 Mhz)
Camera VGA (640x 480 pixels)
Camerafuncties Effecten/Frames/Multi-shot/Matrix-shot/5x Digital Zoom Display buitenzijde TFT-display met 65.536 kleuren (96 x 64 pixels) Display binnenzijde TFT-display met 65.536 kleuren (128 x 128 pixels) Afmetingen (lxbxh) 82 x 41,8 x 23,5 mm
Gewicht 85 gram
GPRS GPRS-klasse 8
Ringtones 64 polyfone ringtones
WAP WAP 1.2.1
JAVA® MIDP 2.0
MMS Multi Media Messaging
Organizer Kalender, to do-lijst, alarm, wereldtijd, valutaconverter, calculator, voice-memo Telefoonboek Max. 1.000 nummers
Batterij Li-Ion 700/900 mAh
Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 87 locaties gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 40,56 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van DRAM- en SRAM-geheugenchips, TFT-LCD displays, LCD Driver IC's, CDMA mobiele telefoons, computermonitoren, videorecorders, televisies, magnetrons en flash memory. Samsung Electronics is opgebouwd uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux.

Samsung is als Olympisch partner nauw betrokken bij de Olympische Spelen 2004 in Athene. Samsung is co-presenter van de eerste mondiale Olympische fakkeltocht, die op 23 juni Amsterdam aandoet. Als officiële Wireless Communications Equipment Partner ontwikkelt Samsung een geavanceerd draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials van de Olympische Spelen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl .



Ingezonden persbericht