Politie Zaanstreek-waterland


20:44 23-MEI-04
LOC: PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN
Agressieve en dronken automobilist aangehouden
Een 24-jarige automobilist uit Warmenhuizen werd door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie werd door medeweggebruikers gewaarschuwd, dat de man vermoedelijk dronken was gezien zijn rijstijl. Een surveillance-eenheid zag de auto rijden en kon deze na een korte achtervolging tot stoppen dwingen. De bestuurder was duidelijk onder invloed, maar wilde geen blaastest afleggen. De verdachte gedroeg zich agressief en moest in de boeien naar het bureau worden overgebracht. Onderweg beledigde hij de agenten en op de binnenplaats van het hoofdbureau schopte hij een deuk in een daar geparkeerd voertuig. Ook aan de ademanalyse wilde hij niet meewerken. Het rijbewijs van de man was wegens een eerder soortgelijk feit al ingevorderd. De man werd ingesloten.

02:25 24-MEI-04
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE
Drankrijder is rijbewijs kwijt
Tijdens een alcoholcontrole afgelopen nacht heeft de politie een 35-jarige automobilist uit Zaandijk aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 865 ug/l, bijna vier keer zoveel als is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uur.

11:50 24-MEI-04
LOC: OOSTZAAN, ANEMOONSTRAAT
Fietsen en gereedschap gestolen uit schuur
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden uit een schuur achter een woning twee splinternieuwe fietsen gestolen, alsmede een gereedschapkist met daarin divers elektrisch gereedschap. Men kon in de achtertuin komen via een tuinpoort. Vervolgens heeft men de schuurdeur opengebroken.

De zaken van het afgelopen weekend van het Verkeershandhavingsteam worden in het dagrapport van a.s. dinsdag meegenomen.


---- --