Ingezonden persbericht


persbericht

Texel, 24 mei 2004

nieuwe uitgave over de wolharige neushoorn te koop in EcoMare

In de permanente expositie Leven op een eiland van EcoMare staat een model van de uitgestorven wolharige neushoorn, een imposant dier dat tussen 250.000 en 13.000 jaar geleden in Europa en Azië leefde. De Neushoornstichting, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de neushoorns, heeft een boekje over de wolharige neushoorn uitgegeven, dat sinds kort voor ¬ 6,50 in de winkel van EcoMare te koop is.

Het boekje De Wolharige neushoorn, een dier van de mammoetsteppe is op zeer toegankelijke wijze geschreven door de paleontologen Dick Mol en John de Vos in samenwerking met bioloog Arthur Oosterbaan van EcoMare. Het 32 pagina s dikke boekje is rijk geïllustreerd met tekeningen van Fred Marschall en allerlei foto s. Het boekje geeft antwoord op uiteenlopende vragen, zoals hoe het leven op de mammoetsteppe eruit zag, hoe wij aan deze kennis over de prehistorie komen en welke diersoorten in dezelfde tijd leefden als de wolharige neushoorn.

Naast het boekje is er ook een poster uitgegeven met daarop 42 dieren van de mammoetsteppe, getekend door Fred Marshall. Deze A1-formaat poster is voor ¬ 4,50 in de winkel van EcoMare te koop.

///////////////////

Voor de pers zijn op aanvraag recensie-exemplaren van het boekje beschikbaar.

Nadere informatie: EcoMare, Renée Smal, Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, Texel

t 0222 31 77 41, f 0222 31 77 44, renees@ecomare.nl, www.ecomare.nl

De doelstelling van EcoMare is het vergroten van draagvlak voor de bescherming en het herstel van natuur- en cultuurwaarden in het waddengebied en de Noordzee, met een accent op Texel. Dit gebeurt direct door het opvangen en uitzetten van vogels en zeehonden en indirect door voorlichting en educatie.