Algemeen Verbond Bouwbedrijf


Nieuwsbericht

Regieraad komt met constructief actieplan

24 mei 2004 Het actieplan van de Regieraad is een constructieve aanzet om opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw weer te leiden naar een gewone situatie waarin de nadruk ligt op het uitvoeren van voor de samenleving noodzakelijk werk.

Aldus het AVBB in een eerste reactie op het vandaag in het Haagse perscentrum Nieuwspoort gepresenteerde actieplan Van Raad naar Daad. Veel energie van de bouwsector is de afgelopen tijd gaan zitten in het verleden en de conclusies van de parlementaire enquête. Daardoor raakte de belangrijke rol van de sector voor de Nederlandse economie onderbelicht en was er bij overheid en politiek vaak te weinig aandacht voor het eigenlijke werk. En dat terwijl op het vlak van bijvoorbeeld woningbouw en infrastructuur extra inspanningen noodzakelijk zijn.

Terecht, stelt het AVBB, besteedt de Regieraad in het actieplan veel aandacht aan de implementatie van de aanbevelingen en de communicatie met de bouwsector. Het werk van de Raad mag niet uitmonden in een mooi papieren rapport, maar moet een belangrijke bijdrage leveren aan nieuwe economische verhoudingen binnen de bouwsector. Zowel de bouwbedrijven als de opdrachtgevers moeten zorgen voor het noodzakelijke veranderingsproces. De Raad zal zich op beide partijen richten.

Een goed vertrekpunt vindt het AVBB verder dat de Regieraad gebruik wenst te maken van reeds bestaande toekomstgerichte studies. Een dergelijke pragmatische insteek bevordert de snelheid en voorkomt een stroom aan rapporten waarin het wiel opnieuw wordt uitgevonden.

Bron
AVBB