Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 24 mei 2004[pic]maandag 24 mei 2004         
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Man aangehouden voor mishandeling

Zondagmiddag is op de St. Annastraat een 24-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van twee mannen. De man sloeg een van hen met de vuist in het gezicht en de ander met een sleutelbos. De 24-jarige is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Nijmegenaar dood na verkeersongeval

Een 78-jarige Nijmegenaar die in een gehandicaptenvoertuig reed, werd vanmiddag rond 14.35 uur op de Voorstadslaan aangereden door een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Arnhem. De Nijmegenaar kwam bij de aanrijding om het leven. Beiden stonden op de Voorstadslaan op de kruising met de Kraayenhofflaan te wachten op groen licht. Toen zij konden doorrijden heeft de bestuurder van de vrachtwagen vermoedelijk geen erg gehad in de bestuurder van het gehandicaptenvoertuig en sloeg rechtsaf om de Kraayenhofflaan in te rijden. Daarbij overreed hij de bestuurder van het gehandicaptenvoertuig.

Aangehouden voor bedreiging

In de nacht van zondag op maandag is op een parkeerplaats in het centrum een 38-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wordt ervan verdacht enkele aanwezige personen gedreigd te hebben met een mes. Twee van hen deden aangifte. De 38-jarige is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhoudingen na vechtpartij

Toen agenten zondagavond ter plaatse kwamen na een melding van een vechtpartij op de Rozemarijnstraat, zagen zij dat een man een voorwerp gelijkend op een mes weggooide. Hierop is de man, een 25-jarige Nijmegenaar, aangehouden in het kader van de wet wapens en munitie. Tevens is bij de man een breekijzer aangetroffen. Een tweede persoon, een 26-jarige Nijmegenaar, is aangehouden op verdenking van mishandeling van een 37-jarige man uit Nijmegen. De 37-jarige, die meerdere keren in het gezicht werd geslagen, deed aangifte. De twee mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


Auto gestolen

Vanaf de Staddijk is zaterdagmiddag een zwarte Mercedes A160 gestolen met kenteken 41-
LT-ZL. De eigenaar deed aangifte.

District Tweestromenland
Weurt - Op heterdaad aangehouden

De politie heeft zondagavond op de Oude Koningstraat twee jongens uit Nijmegen aangehouden die probeerden de scooter van een 16-jarige jongen uit Druten te stelen. De jongen werd meerdere keren geslagen en werd bedreigd met een mes. Hij slaagde erin met zijn mobiele telefoon de politie te waarschuwen. Toen er een voorbijganger passeerde, lieten de jongens de scooter los en renden weg. Agenten die kort daarop ter plaatse kwamen, konden de twee aanhouden op verdenking van poging tot diefstal en mishandeling. Beide jongens, in de leeftijd van 14 en 15 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Druten - Inbraakpoging verijdeld

Zondagmiddag heeft een (nog onbekende) man geprobeerd in te breken in een woning aan de Veerstraat. De bewoonster nam polshoogte toen zij geluiden hoorde. Zij zag een man in de woning staan en riep om hulp. De man is daarop vertrokken. Via het forceren van een raam is toegang verschaft tot de woning. De 54-jarige vrouw deed aangifte.


District De Waarden

Tiel - Resultaat bij controle op Vrije Markt

Zondag is tussen 13.00 en 16.00 uur een controle gehouden op de Vrije Markt aan de Prinses Beatrixstraat. Tijdens de actie ondersteunde het politieteam de controle die uitgevoerd werd door Stichting Brein, Stichting Namaakbestrijding, de gemeente Tiel en de afdeling Bijzondere Wetten van de politie. Doel van de controle was de aanpak en bestrijding van illegale handel (handhaving reproductierechten op gebied van muziek ect), vervalsingen (namaakartikelen), sociale zekerheidswetgeving en heling en wapenwetgeving.

De controle leverde de volgende resultaten op:
Door de stichting Namaakbestrijding werden vijf handelaren aangepakt voor o.a. het bezin van namaak telefooncovers(12), flashstickers (15) en batterijen (4) van merktelefoons, kinderspeelkaarten, kleding (74) van een voetbalclub en merkkleding. Alle handelaren hebben afstand gedaan van hun goederen. Stichting Brein heeft drie zaken afgehandeld waarbij eigenaren afstand deden van in hun bezit zijnde illigaal gebrande (en nog in de bioscoop lopende) dvd's (12), cd's (59) en cd-roms (29).
Tijdens de controle zijn 5 bekeuringen opgemaakt voor fout parkeren rondom de vrije markt.

(voor vragen over dit bericht kunt u terecht bij José Albers, telefoon 06-53240175)

Maurik - Drie aanhoudingen voor mishandeling

Zondagavond zijn drie personen aangehouden op verdenking van mishandeling cq zware mishandeling. Na een melding van een vechtpartij aan de Tielsestraat ging de politie ter plaatse en trof twee jongens uit Maurik aan die met knuppels en een breekijzer geslagen zouden zijn. De twee jongens, 16 en 17 jaar oud, zijn naar het Rivierenlandziekenhuis in Tiel overgebracht. Later op de avond werden in Tiel drie verdachte (jonge)mannen aangehouden, een 17-jarige uit Maurik en een 19- en 20-jarige uit Culemborg. De drie zijn in verzekering gesteld.


Tiel - Jongen en man aangehouden

Zondagmiddag is op de Sportparklaan een 15-jarige jongen uit Tiel aangehouden voor het niet opgeven van zijn naam cq niet voldoen aan bevel of vordering. Agenten zagen de jongen op een bromfiets rijden zonder helm en vroegen de jongen, na deze staande gehouden te hebben, naar zijn naam. Ook na herhaaldelijk vragen weigerde hij deze te geven waarop de jongen werd aangehouden. Een 38-jarige man uit Tiel die de aanhouding wilde belemmeren, is eveneens aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.


Blik op veilig

Wijchen - Alcoholcontrole

Zondagavond tussen 16.00 uur en 24.00 uur heeft het team Verkeershandhaving een alcoholcontrole gehouden. In totaal is bij 320 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de gecontroleerden bleek onder invloed. Eén bestuurder zat met 180 ugl net onder de strafbare limiet van 220 ugl. Wel kregen 19 bestuurders een bekeuring voor het rijden zonder gordel en drie bromfietsers voor rijden zonder valhelm. Eén automobilist kreeg een bekeuring voor niet handsfree bellen. De controles vonden plaats rond de Kasteelfeesten onder andere op de Nieuweweg, Stationslaan en Kasteellaan.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --