Eemland zuid 16.40 uur

Utrecht 24-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Acht Amersfoorters verantwoordelijk voor inbraakgolf

AMERSFOORT- Het achttal Amersfoorters dat in februari door de politie is aangehouden is waarschijnlijk verantwoordelijk voor het plegen van meer dan 20 woninginbraken in Amersfoort, Woudenberg, Leusden en Hoogland.

De verdachten, in de leeftijd van 17 tot 23 jaar, zijn in februari in twee afzonderlijke groepen op heterdaad aangehouden in Amersfoort en Leusden. De politie heeft met behulp van aangetroffen goederen verband kunnen leggen met ruim 20 woninginbraken. Aangezien er nog een sporenonderzoek loopt, kan het aantal op te lossen inbraken nog verder oplopen.

In de maanden januari en februari van dit jaar werd er respectievelijk 192 en 175 keer aangifte van woninginbraak gedaan in het district Eemland zuid. Nadat de verdachten achter slot en grendel waren gezet, daalde het aantal inbraken spectaculair. In maart werd 85 maal aangifte gedaan en in april 67 keer. De verdachten zullen binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Jongevrouw van tas beroofd

AMERSFOORT Een 16-jarige inwoonster van Amersfoort is zondag op de Vermeerstraat beroofd van haar tas. De jongevrouw reed over het fietspad, toen een andere fietser aan haar begon te trekken. Zij kwam daarbij ten val, waarna haar tas werd weggenomen. Het slachtoffer zag vervolgens twee mannen wegfietsen.

Volgens de vrouw gaat het om twee jongens met donkere huidskleur, plm. 17 jaar. Een van hen droeg een witte jas, de ander had fijn krulhaar en droeg iets roods.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.