Politie Friesland

Politieberichten 24/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 24-05-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen contact opnemen tussen 07.00 uur en 15.00 uur met bureau Communicatie. tel: 0900 8844

District Sneek: controle
Zaterdag 22 mei werd door 8 politiemensen een alcoholcontrole op het water gehouden. De inzet was een grote boot en twee kleinere boten. 31 schippers hebben geblazen. Niemand had teveel gedronken. Gecontroleerd werd op het Heegermeer en directe omgeving.

Reduzum: diefstal uit bestelauto
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een geparkeerd staande bestelauto bij een woning aan de Haedstrjitte. Rubber van het achterraam was doormidden gesneden. Uit de auto werd een
gereedschapskist gestolen met divers gereedschap erin.

Drachten: verkeerscontrole
De politie heeft woensdag 19 mei tussen 07.00 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Gauke Boelensstraat en de Noorderhogeweg. In totaal is tegen 54 bestuurders proces verbaal opgemaakt. Waarvan 11 voor teveel vermogen van een bromfiets, 16 voor te snel rijden, 1 maal rijden zonder helm, 2 maal onverzekerd rijden en 23 maal voor het rijden zonder gordel.

Gauw: inbraak bedrijf
Maandag tussen 00.00 uur en 06.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Eker. Via een schuifdeur is men in het winkelgedeelte gekomen. Een kassalade werd weggenomen. Via de winkel kwam men in de koffieruimte en vervolgens in de woning. Uit de keuken werd een portemonnee weggenomen en uit het kantoor een kluis met wat geld en twee telefoons. Ter plaatse zijn de kluizen opengebroken. In de buurt van het bedrijf zijn diverse pasjes gevonden. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoonster van Gauw.

Makkum: inbraak schafketen
Tussen woensdag 19 mei 15.15 uur en maandag 07.00 uur werd ingebroken in een aantal schaftketen en een directiekeet bij in aanbouw zijnde recreatiewoningen aan de Suderseewei. Deze keten zijn eigendom van een bouwbedrijf uit Sint Nicolaasga. Via het vernielen van een ruitje kwam men in de directiekeet. Daar werd een radio, rekenmachine, een digitale thermometer en alle tl-buizen en sleutels van de woningen weggenomen. Van een schaftkeet is ook de ruit vernield en hier lagen kapotte bierflesjes op de grond. In een tweede schafkeet werd geknoeid met frituurvet. Hieruit werden ook tl-buizen en kitkokers weggenomen. Een caravan eigendom van een schildersbedrijf uit Hommerts werd een rijruit ingegooid. Aangifte werd gedaan door een 40 jarige inwoner van Sint Nicolaasga.

Gorredijk: autodief aangehouden
Maandag omstreeks 10.35 uur werd op de Weverij een 21-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden. Een burger had gezien, dat de verdachte een tas uit een geparkeerde auto stal. De zoon van de getuige ging achter de dader aan en wist hem te overmeesteren. De verdachte is overgebracht naar het bureau.