[s?.nieuws.nieuwsberichten.2004-05-24_staatssecretarissen_bezochten_jo hannes_postkazerne]


---

Nieuwsberichten
---

Staatssecretarissen bezochten Johannes Postkazerne

24-5-2004 16:23:00

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Mark Rutte heeft vandaag (24 mei) een bezoek gebracht aan de Johannes Postkazerne in Havelte, in gezelschap van Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap. Tijdens het bezoek konden beide bewindslieden kennis nemen van wat Defensie doet op het gebied van Erkenning Verworven Competenties (EVC).

Bij EVC draait het om het herkennen en erkennen van bekwaamheden die iemand heeft, ongeacht waar en hoe geleerd. Door het erkennen van deze competenties kunnen potentiële werknemers snel een formeel diploma halen Sinds enkele jaren worden er bij de Koninklijke Landmacht activiteiten uitgevoerd om het certificeren van (militair)onderwijs en (militaire) werkervaring te realiseren. De civiele erkenning van militaire functieopleidingen en/of militaire werkervaring levert in een aantal gevallen een flinke verkorting op van de duur van een civiele opleiding.

Een levenslange baan is niet langer vanzelfsprekend binnen de landmacht. Vandaar dat het kansrijk op de arbeidsmarkt te brengen van militairen de aandacht heeft van staatssecretaris Van der Knaap. Maar ook collega Rutten is erin geïnteresseerd vanwege zijn pogingen de (jeugd)werkloosheid beheersbaar te houden.

Tijdens het bezoek kreeg de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een les roadblock en patrouillebeveiliging. Hij woonde tevens een les van de opleiding Vrede en Veiligheid bij en ontving uitleg over het project "De Uitdaging".

Nieuws Nieuwsberichten