Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amersfoort, mei 2004

WERK LANGLANDS & BELL (NOMINATIE TURNER PRIZE 2004) TE ZIEN IN DE ZONNEHOF, AMERSFOORT

Nominatie Turner Prize 2004 voor Langlands & Bell
Met de tentoonstelling Interior View - architectuur als bron voor verbeelding, sluit De Zonnehof, centrum voor moderne kunst in Amersfoort, aan op het internationale debat over de relatie tussen kunst en architectuur. Twee van de exposerende kunstenaars zijn Langlands & Bell, onlangs door de Tate Gallery in Londen genomineerd voor de Turner Prize 2004. De prestigieuze Turner Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan een Engelse kunstenaar onder de vijftig en is bedoeld om de publieke discussie van nieuwe ontwikkelingen in hedendaagse (Britse) kunst te stimuleren.

The house of Osama bin Laden
Langlands & Bell ontvingen de nominatie voor de expositie The House of Osama bin Laden. Met foto's, digitale animaties en videokunst laten zij gebouwen en geschiedenis van Afghanistan zien en hoe wij ons hiertoe verhouden. Het werk van Langlands & Bell en de drie andere genomineerden is van 20 oktober t/m 23 december 2004 te zien in een expositie in Tate Britain, Londen. Op 6 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Langlands & Bell in Rietveldpaviljoen De Zonnehof
In Nederland is het werk van Langlands & Bell van 29 juni t/m 26 september te zien als onderdeel van de tentoonstelling Interior View. Gekozen is voor de werken New York Mecca (1996), Nakagin Capsule (1998), Interlocking Chairs (1995 & 1997) en Adjoining Rooms (1989). Daarnaast is werk te zien van Jonas Dahlberg, Pascal Danz, Clare Goodwin, Monique Kwist, Toby Paterson, Riccardo Previdi, Silke Schatz, Thomas Schütte, Jane & Louise Wilson en Catherine Yass.

Langlands & Bell werken samen sinds 1978 en exposeren internationaal sinds het begin van de jaren tachtig. In hun werk verkennen ze het complexe netwerk dat mens en architectuur verbindt. De sculpturen van Langlands & Bell variëren van architectonische plattegronden gepresenteerd als modellen of monochrome reliëfs tot monumentale architectuur zoals de brug van glas en staal bij Paddington Basin in Londen. Het werk The House of Osama bin Laden ontving begin 2004 de BAFTA Award in Londen.

///////////////// EINDE BERICHT /////////////////////

Voor meer informatie e/o beeldmateriaal kunt u contact opnemen met De Zonnehof, centrum voor moderne kunst, Katjuscha Otte (PR), tel: 033 - 46 33 034, info@dezonnehof.nl of kijk op www.dezonnehof.nl