Gemeente Heeze-Leende


Nieuw raadsvoorstel drukriolering

Nieuw raadsvoorstel drukriolering Op 10 december 2003 heeft de gemeente een voorlichtingsavond georganiseerd over de aanleg van drukriolering in het buitengebied. Tijdens deze avond bereikte de gemeente veel vragen over de hoogte van de eigen bijdrage. Ook raadsfracties hebben nadien veel vragen gesteld over de hoogte van deze bijdrage. De gemeente heeft de ontvangen reacties van burgers serieus genomen. Daarom heeft de gemeenteraad in maart besloten om meer tijd te nemen om volgens een stappenplan de diverse mogelijkheden te bekijken.

In een aantal werkbijeenkomsten met de raad is gediscussieerd over die diverse mogelijkheden. Dit heeft geleid tot een nieuw raadsvoorstel waarin wordt voorgesteld om de kosten van de aanleg van openbare drukriolering in het buitengebied te betalen uit de rioolheffing. De bewoners in het buitengebied betalen de aansluitkosten op het rioolstelsel ( 700,-- per aansluiting). De werkzaamheden op het eigen terrein van bewoners zijn voor rekening en risico van de bewoner.

Extra commissie
Bovenstaand raadsvoorstel zal op woensdag 26 mei behandeld worden in een extra subcommissie Grondgebied om 20.00 uur in de raadzaal te Heeze. Op dinsdag 1 juni zal het raadsvoorstel ter besluitvorming worden voorgelegd aan de gemeenteraad. De raadsvergadering start om 20.00 uur in het gemeentehuis te Heeze. Ook zal de gemeenteraad dan besluiten hoe te handelen bij de reeds aangesloten percelen.

Voorlichtingsavond
Op woensdag 9 juni om 20.00 uur organiseert de gemeente een voorlichtingsavond waarin zij het raadsbesluit zal toelichten. Ook zal de aannemer informatie geven over de herstart van de werkzaamheden. Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Dorpshuis Valentijn, Valentijn 3 te Sterksel.