Vlaamse overheid

De scholengroep Mechelen-Keerbergen-Heist-op-den-Berg en de scholengroep Midden-Brabant van het gemeenschapsonderwijs, die beide een CVO (Centrum voor Volwassenenonderwijs) in Mechelen hebben, slaan de handen in elkaar. Vanaf 1 september 2004 zal het volwassenenonderwijs van beide scholengroepen niet langer in twee maar in één centrum plaatsvinden. Dit centrum heet CVO Crescendo en bevindt zich in een gebouw aan de Mechelse Vaartdijk.

Het unieke aan deze samenwerking is dat beide CVO's gebruik zullen maken van hetzelfde gebouw dat volledig in het teken zal staan van volwassenenonderwijs. Er zal zes dagen op zeven van acht uur 's morgens tot tien uur 's avonds les kunnen gegeven worden. Andere CVO's moeten vaak wachten tot het dagonderwijs zijn deuren sluit om over lokalen te beschikken.

De nauwe samenwerking zal het voor beide CVO's vrij eenvoudig maken om leerkrachten uit te wisselen en het CVO Crescendo zal cursisten een ruimer programma kunnen aanbieden.

Op de persvoorstelling van CVO Crescendo wordt het logo onthuld, de website voorgesteld en zijn er korte toespraken van minister Vanderpoorten en Dirk van Damme, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs.

Minister Vanderpoorten nodigt u vriendelijk uit op de persvoorstelling van CVO Crescendo die plaatsvindt op dinsdag 25 mei 2004 om 17u15 in de gebouwen van het CVO Crescendo, Vaartdijk 86, 2800 Mechelen.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten
- tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19

---