Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 24 mei 2004

(

Leiden Man door verdovende middelen overleden
De man die op woensdag 19 mei dood werd aangetroffen in het Plantsoen blijkt een 26-jarige Leidenaar te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de man overleden is na een overdosis verdovende middelen. Bij de eerdere berichtgevingen werd aangegeven dat het om een zwerver zou gaan. De man had echter in Leiden een verblijfadres.

Leiden Fietsenkijkdag
Iedere eerste woensdag van de maand wordt een fietsenkijkdag gehouden aan het politiebureau aan de Langeracht. Het publiek kan van 14.00 tot 16.00 uur kijken of hun verloren gewaande fiets niet toch op het bureau staat gestald. In verband met de vakantie is de kijkdag van woensdag 2 juni verplaatst naar woensdag 9 juni.


Leiden Hennepkwekerijen op woonwagenkamp

De politie in Leiden heeft op maandag 24 mei op het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein twee hennepkwekerijen, met enkele honderden planten, en een hennepdrogerij aangetroffen en ontmanteld. In een vierde ruimte werden restanten hennep aangetroffen. Drie bewoners werden aangehouden. Er werden ongeveer 20 locaties doorzocht. Het doorzoeken en het ontmantelen van de kwekerijen heeft van 09.00 tot 11.00 uur geduurd. Diverse eenheden van de politie, waaronder drugsspecialisten en medewerkers van NUON en Ecoloss waren aanwezig op het kamp. De politie kwam de kwekerijen op het spoor door politie-informatie, eigen waarnemingen en anonieme tips. De planten en de apparatuur die voor de kwekerijen zijn gebruikt zijn in beslaggenomen en zullen worden vernietigd.Tegen de aangehouden bewoners wordt proces verbaal opgemaakt.


Krimpenerwaard Horecacontrole

Op zaterdagavond 13 mei jl. heeft de Belastingdienst in samenwerking met de Arbeidsinspectie de Sociale recherche en de Politie Krimpenerwaard een gezamenlijke horecacontrole uitgevoerd in het gehele gebied van de Krimpenerwaard. Er werden in totaal 14 horecagelegenheden gecontroleerd.
In een eetgelegenheid in de Lekkerkerk werd een persoon aangetroffen die in de keuken van die eetgelegenheid werkzaam was en illegaal in Nederland verbleef. Deze illegale werknemer is aangehouden en werd direct overgedragen aan de Vreemdelingendienst.
In een uitgaansgelegenheid in Bergambacht bleek, dat er geen leidinggevende (vergunninghouder) aanwezig was, hetgeen op grond van de Drank- en Horecawetvergunning verplicht is.
In een eetgelegenheid in Schoonhoven werd een uitkeringsgerechtigde aangetroffen die in de keuken van die eetgelegenheid werkzaam was.
In een eetgelegenheid in Haastrecht werd een uitkeringsgerechtigde aangetroffen die in die eetgelegenheid werkzaam was.

Kirmpen aan de Lek Kop-staart aanrijding
Op maandag 24 mei omstreeks 07.50 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats op de C.G. Roosweg. Twee automobilisten en een bestelautobestuurder, die bij de aanrijding betrokken raakten, reden in de richting van Krimpen aan den Ijssel. De bestuurder van de bestelauto, een 27-jarige Capellenaar, remde af vanwege het verkeer voor hem. Een 30-jarige automobiliste uit Lekkerkerk die achter hem reed remde eveneens. Een 49-jarige automobilist uit Berkenwoude zag dit te laat en botste tegen de auto van de vrouw uit Lekkerkerk, waarna ook zij tegen de auto voor haar botste. De vrouw werd met nekletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Boskoop Aanhoudingen met gebruik pepperspray
De politie heeft op zaterdag 22 mei drie mannen, twee uit Boskoop van 30 en 34 jaar en een 30-jarige zonder vaste woon- of verblijf plaats, aangehouden. Zij worden ervan verdacht omstreeks 20.40 uur een ruit te hebben willen ingeschoppen van een woning aan de Babsloot. Eerder die middag zou één van hen bij dezelfde woning al een ruit hebben inschopt. Een agent zag in de omgeving de drie mannen lopen. Bij het aanspreken gingen de drie er direct vandoor. De agent wist de 34-jarige Boskoper vast te pakken, maar deze verzette zich hevig bij de aanhouding. De Boskoper ziet in het gevecht daarbij kans de pepperspray en de portofoon van de agent weg te trekken. Bij de vechtpartij heeft de agent vanwege de bedreigende situatie ook zijn vuurwapen getrokken. De verdachte werd echter korte tijd later met behulp van andere agenten en pepperspray aangehouden. De twee andere verdachten konden met de hulp van getuigen die de locaties van de weggerende mannen aan de politie doorgaven worden aangehouden. Uit de verhoren bleek dat de 30-jarige Boskoper de ruit die middag had vernield.
Naast deze verdachten werd een vierde man, een 21-jarige Boskoper, aangehouden. Volgens getuigen zou hij de pepperspray, die de verdachte had weggenomen, van de straat hebben gepakt en hebben weggemaakt. Nadat het busje spray op zijn aanwijzen werd teruggevonden en zijn verklaring was opgenomen werd hij weer in vrijheid gesteld. De man zou in een opwelling hebben gehandeld.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --