Binnensticht 14.00 uur

Utrecht 23-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Berovers aangehouden

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag zijn om 01.30 uur drie jongens uit Zeist aangehouden omdat zij een 19-jarige man uit Zeist hadden beroofd. Agenten belast met cameratoezicht waren getuigen van de beroving van het 19-jarige slachtoffer op de Slotlaan. Zij konden de signalementen van de drie daders doorgeven aan surveillerende agenten die de jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar direct aanhielden. Het slachtoffer is tijdens de beroving licht gewond geraakt aan zijn hoofd en na behandeling van een arts thuisgebracht. De ouders van de minderjarige daders zijn op de hoogte gebracht.

Gewonden na ongeval

DEN DOLDER Bij een eenzijdig ongeval op de Nieuwe Dolderseweg zijn zaterdagavond rond 20.30 uur twee mensen gewond geraakt. Toen de politie na de melding ter plaatste kwam, hadden een agent en een arts, beiden in vrije tijd, zich al over de twee slachtoffers ontfermd. De brandweer moest er aan te pas komen de twee slachtoffers, een 36-jarige en een 76-jarige vrouw uit Soest, te bevrijden. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Ligfietser gewond

BILTHOVEN Een 55-jarige ligfietser uit Bilthoven is op de Julianalaan gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Zaterdagmorgen omstreeks 12.00 uur stak het slachtoffer op een ligfiets ter hoogte van de Vinkenlaan, de Julianalaan over en zag hierbij een personenauto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met een hoofdwond met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De 19-jarige automobilist kwam met de schrik vrij.

Belediging

ZEIST Een 18-jarige man uit Zeist is zondagmorgen omstreeks 04.30 uur aangehouden op de 2e Dorpsstraat omdat hij een agent had beledigd. Surveillerende agenten liepen langs een groepje jongeren toen zonder enige reden de 18-jarige man ze uit begon te schelden. De agenten hebben de Zeistenaar vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Snelheidscontrole

ZEIST Op verschillende plaatsen in Zeist zijn zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.45 uur snelheidscontroles gehouden. Op de Arnhemse Bovenweg zijn in totaal 809 voertuigen gecontroleerd waarvan er 33 te hard reden. Ook zijn twee automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een autogordel. Op de Krakelingweg en Dijnselburgerlaan reden zes automobilisten te hard en kregen 6 een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.