Utrecht stad, 13.45 uur

Utrecht 23-05-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Inbreker aangehouden

UTRECHT Op zondag 23 mei om 02.30 uur is een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Nolenslaan.

Een buurtbewoner had breekgeluiden gehoord en seinde de politie in. Die stelde een onderzoek in en zagen nog net dat de Utrechter bezig was met het stoppen van gereedschap in zijn fietstas. De man verklaarde dat hij inderdaad wilde inbreken in die woning omdat hij van de bewoner nog geld tegoed had en ging dat maar even zelf halen. Bij de fouillering van de man werden een zaklamp, een koevoet en twee messen aangetroffen.

De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Aangehouden voor geweld

UTRECHT Een 27-jarige man uit Utrecht is op zondag 23 mei om 01.05 uur aangehouden voor het plegen van geweld. De man had op de Mariaplaats een karate trap uitgedeeld aan een 49-jarige plaatsgenoot.

De man verzette zich hevig en wist zich los te rukken en rende weg richting de Alendorpstraat. Daar kreeg de politie hulp van een portier die hem in bedwang hield en overdroeg aan de politie. De man bleef zich echter verzetten waarop pepperspray gebruikt moest worden. Nadat meerdere politiemensen ter assistentie waren gekomen, kon de man geboeid naar het bureau worden gebracht. De 27-jarige man deelde kennelijk de trap uit omdat hij geen geld kreeg toen hij de 49-jarige daarom had gevraagd.

Met brommobiel over de kop

UTRECHT Een 53-jarige man uit Utrecht is zaterdag 22 mei om 20.35 uur in de tunnel van de Mr. Tripkade met zijn brommobiel over de kop geslagen. Volgens de Utrechter kwam dit omdat het stuur op stuurslot sloeg. De Utrechter bleek alcohol gedronken te hebben. Na de ademanalyse bleek hij 605 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTECHT Bij verkeerscontroles zaterdagmiddag 22 mei op de Predikherenkerkhof en Burgemeester Norbruislaan zijn 24 bestuurders bekeurd voor onder meer het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs.