Wedstrijd FC Twente/FC Utrecht

Utrecht 23-05-2004 - Zondag 23 mei vond de voetbalwedstrijd plaats tussen FC Twente en FC Utrecht in Rotterdam.Voor, tijdens en na de wedstrijd werden 25 supporters aangehouden voor verschillende strafbare feiten en raakten twee personen gewond.

In totaal reisden zon 17.000 FC Utrecht supporters af naar Rotterdam. Vanuit de regio Utrecht vertrokken 140 bussen en 8 treinstellen richting Rotterdam. Het overgrote deel van de bussen vertrok uit de stad Utrecht. Agenten van de politieregio Utrecht, de spoorwegpolitie en stewards van FC Utrecht begeleide supporters naar bus en trein. In de binnenstad van Utrecht waren al vroeg veel Utrechtse fans aanwezig om zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Bij het station Utrecht werden twee supporters tijdens een ruzie geraakt met een mes. De politie was snel ter plaatse en kon 3 verdachten in de leeftijd van 19 tot 20 jaar uit Utrecht aanhouden en insluiten voor verhoor. De 2 slachtoffers, 35 en 40 jaar afkomstig uit Utrecht werden vervoerd naar het ziekenhuis en konden na behandeling van de snijwond het ziekenhuis weer verlaten.

Voor de wedstrijd werden 8 supporters aangehouden voor o.a. belediging, niet opvolgen van aanwijzingen van agenten, openbare dronkenschap en baldadigheid. Voor vertrek van de laatste trein werden nog eens 15 supporters aangehouden voor openbare dronkenschap. Zij werden ingesloten voor verhoor.

Na de wedstrijd ontstond er direct feest in de binnenstad van Utrecht. Feestende supporters gingen de straat op. Na de wedstrijd heeft de politie nog eens 2 supporters opgepakt voor o.a.vernieling, belediging (stand van 22.30 uur)

De politie spreekt tot nu toe nog van een gemoedelijke feestelijke sfeer.