Eemland zuid 14.05 uur

Utrecht 23-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhouding

AMERSFOORT Een 22-jarige jarige man uit Amersfoort is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Agenten zagen de man omstreeks 01.00 uur over de Molenstraat slingerend fietsen en zonder verlichting. Toen de agenten de man staande hielden, bleek dat de man gedronken had. Agenten wilde hem hiervoor bekeuren, maar toen bleek dat de man valse gegevens opgaf, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Tasjesroof

AMERSOORT- Een 67-jarige vrouw uit Amersfoort is zaterdagavond om
19.00 uur berooft van haar tas. De vrouw stond stil met haar fiets op het Kwikstaartpad, toen plotseling haar tas uit haar fietstas werd getrokken door een man op een fiets. De vrouw is nog achter de man aan gerend, maar deze fietste hard weg. Het signalement van de man is: ongeveer 19-jaar oud, 1.70 tot 1.75 meter lang, kort bruin haar, getinte huidskleur. Hij droeg een donkere jas met hieronder een wit shirt en donkere broek. Getuigen van deze tasjesroof kunnen zich melden bij 0900-8844.

Jongen aangehouden

AMERSFOORT Een 15-jarige jongen uit Amersfoort is zaterdagmiddag om
17.00 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Kortegracht zagen dat een aantal goederen waren verdwenen nadat een de verdachte aan het passen geweest was. Zij hebben hiervan melding gedaan bij surveillerende stadswachten. De stadswachten zagen vervolgens de verdachte lopen en spraken hem aan. In een tas die de jongen bij zich had, zaten de goederen van de winkel. De jongen werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Onder invloed

AMERSFOORT Op de Westsingel is in de nacht van zaterdag op zondag om
03.30 uur een 40-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij auto reed onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse bleek de man 325 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

HOOGLAND Een 23-jarige automobilist is zondagmorgen om 05.15 uur aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding binnen van een ongeval op de Bunschoterstraat. Hier bleek de automobilist tegen twee lichtmasten en een boom te zijn gereden. Agenten vermoedden dat er alcohol in het spel was en uit de ademanalyse bleek dit inderdaad het geval. De bestuurder uit Amersfoort had 560 ug/l alcohol in zijn lichaam. Dit is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Licht gewond bij ongeval

AMERSFOORT Bij een aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto op de Witte Wal, is een persoon licht gewond geraakt.

Een 35-jarige automobilist reed samen met een 69-jarige passagier over de Hooidonk richting de Witte Wal. Omdat struiken het zicht belemmerde, reed hij stapvoets de kruising op. Een 25-jarige bestuurder van een bestelauto zag de auto te laat de kruising opkomen en een botsing was het gevolg. De 25-jarige man uit Amersfoort raakte gewond aan zijn hoofd omdat hij geen gordel droeg en tegen de voorruit botste. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder en de passagier van de personenauto hadden geen letstel.