Heuvelrug 13.55 uur

Utrecht 23-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Motorrijder gewond

VEENENDAAL Op de kruising De Grote Beer/ Lange Dreef is zaterdagmiddag om 15.35 uur een 37-jarige motorrijder bij een aanrijding met een auto gewond geraakt.

De motorrijder uit Odijk reed over De Grote Beer richting Ede toen hij tegen een auto botste die vanaf de Lange Dreef de weg opreed. De motorrijder raakte hierbij gewond aan armen en benen. De automobiliste, een 68-jarige vrouw uit Veenendaal en haar passagier, bleven ongedeerd. De politie heeft De Grote Beer afgezet voor de traumahelicopter. Ter plaatse bleken de verwondingen van de motorrijder dusdanig te zijn dat hij met de ambulance vervoerd is naar het UMC. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Jongen gewond bij aanrijding

RENSWOUDE Zaterdagmiddag rond 16.45 uur is bij een aanrijding een 10-jarige jongen uit Overberg gewond geraakt op de Kooiweg.

De jongen was aan het fietsen samen met zijn zusje en twee vriendinnen over de Kooiweg. Op een gegeven moment verliet de jongen het fietspad en reed over een zandheuvel. Met enige snelheid fietste hij de zandheuvel af en kwam op de Kooiweg terecht. Daar reed een 48-jarige automobiliste uit Veenendaal. Doordat er langs de weg een aantal bossages staan, zag zij de jongen niet aankomen en een aanrijding was onvermijdelijk. Het slachtoffer is met twee gebroken benen en een hersenschudding per traumahelicopter naar een ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd.

Verdachte stelen motor aangehouden

VEENENDAAL Een 20-jarige man uit Wageningen is zaterdagavond om 22.30 uur aangehouden op verdenking van motordiefstal. Agenten surveillerenden op de Daniel Tenierslaan toen zij twee mannen met een motor zagen staan. Toen de mannen de agenten zagen, lieten zij prompt de motor vallen en gingen er vandoor richting de Jan Steenlaan. De 20-jarige man kon in een van de brandgangen worden aangehouden. De motor bleek al in 2000 te zijn gestolen in Den Haag. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. De tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Zaterdagmiddag heeft de politie een 25-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had diverse goederen uit een winkel aan de Passage in een tas gestopt zonder af te rekenen. Toen het alarm afging, zette een personeelslid de achtervolging in, maar kon in eerste instantie de man niet meer vinden. Na enkele minuten zag hij de winkeldief weer lopen en kon hij met de hulp van een politieman die in zijn vrije tijd aan het winkelen was, de winkeldief alsnog in de kraag gevat worden. De Nijmegenaar kreeg een proces-verbaal.

Belediging

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede is zaterdagavond omstreeks 18.00 uur aangehouden voor het beledigen van een politieambtenaar. Agenten zagen de man rijden op een brommer. Deze brommer bleek onverzekerd en de agenten besloten de man hierop staande te houden en aan te spreken. Toen de man op de Zandweg het terrein van een benzinestation opreed, reden de agenten achter hem aan. De man zag dit en wilde vervolgens snel doorrijden, wat niet lukte omdat de agenten hun auto voor hem had geparkeerd. De man wilde echter niet meewerken en begon de agenten uit te schelden. Toen was de maat vol en werd hij aangehouden. De bromfiets is voor technisch onderzoek meegenomen.