VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 23 mei 2004

Medailles op Studentenkampioenschap voor Prins Hendrik-Sprinters * Boonstra loopt 5000 meter op FBK

Met podiumplaatsen op de 100 meter mannen en de 200 meter vrouwen haalde Prins Hendrik de enige twee medailles binnen op de Nederlandse studentenkampioenschappen in Eindhoven, 20 en 21 mei. Dorien Dek won zilver op de 200 meter. De studente aan de Kunstacademie in Tilburg liep een tijd van 25.48 seconden waarbij ze een 0.17 seconde moest toegeven op Rinske Daniëls. Op de 100 meter kwam Vincent Kortbeek tot een tijd van 11.25 seconden: goed voor brons voor de Bouwkunde-student aan de TU/e.

Een goede prestatie kwam ook op naam van Boy Aarts uit Tilburg: hij finishte als vierde op de 200 meter met een tijd van 22.64 seconden.

Bij het polsstokhoogspringen mannen was er een merkwaardige uitslag: favoriet Robbert-Jan Jansen (Sportacademie Tilburg) haalde zijn aanvangshoogte van 5 meter niet, en Monique de Wilt (TU Delft) sprong buiten mededinging 4,10 meter, een hoogte die 10 centimeter scheelde met de winnaar bij de mannen. Voor De Wilt was het de eerste wedstrijd buiten sinds haar vijfde plaats bij de IAAF-Wereldbekerwedstrijden in Madrid, 20 september 2002.
* Maandag 31 mei, 2e Pinksterdag vinden in Hengelo Twente Atletiek en de Fanny Blankers-Koen Games plaats. Aan de laatstgenoemde wedstrijd, een IAAF Grand Prix I-wedstrijd zal Prins Hendrik-atlete Miranda Boonstra, Nederlands kampioen op dit onderdeel, deelnemen aan de 5000 meter. Anja Smolders (BEL) staat op de wachtlijst voor dit onderdeel.

Bij Twente Atletiek, de derde wedstrijd van het KNAU Nationaal Baancircuit, staan op de startlijst: 100 meter mannen: Ralf Kieboom, Pepijn van Hove en Alex Ward 200 meter mannen: Boy Aarts
200 meter vrouwen: Dorien Dek
400 meter mannen: Thijs van der Aalst
1500 meter mannen: Ruben Scheurwater
1500 meter vrouwen: Anne van den Hurk en Esther Schrijvers
* Op 31 mei reist Thomas Kortbeek af naar het Duitse Rehlingen voor de 400 meter horden bij het Pfingstsportfest aldaar. Kortbeek, Wereldkampioen bij de studenten, zal twee dagen erna ook deelnemen aan de IAAF Grand Prix II-wedstrijd VI. Notturna di Milano in Italië.
* Bij de 2e Competitiewedstrijd van de 2e mannenploeg, zondag 23 mei in Gemert, heeft Kees van Pelt een goede 400 meter-tijd op de klokken weten te zetten. De Prins Hendrik-atleet die uitkomt in de mannen 40 jaar en ouder-klasse liep 50.05 seconden, een van de beste prestaties in deze leeftijdscategorie dit seizoen. Ook Ralf Kieboom was op dreef: hij liet 11.23 sec en 22.84 sec noteren op de 100 en 200 meter. Beide lopers namen ook deel in de estafette die in 43.76 seconden werd afgewerkt. EINDE BERICHT