Lekstroom, 14.10 uur

Utecht 23-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Aangehouden voor openlijk geweld

NIEUWEGEIN Twee inwoners van Utrecht van 17 en 18 jaar zijn op zaterdag 22 mei omstreeks 14.30 uur aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

De twee worden er onder meer van verdacht met een 15-jarige plaatsgenoot gevochten te hebben tijdens een voetbalwedstrijd in de Blokhoeve. De 15-jarige moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hij liep onder meer een gebroken neus op. De twee werden ingesloten voor nader onderzoek.

Gezamenlijke verkeerscontrole

MONTFOORT/OUDEWATER/LOPIK Bij een verkeerscontrole door politiemensen van de wijkteams IJsselstein/Lopik, Montfoort/Oudewater en Schoonhoven in het kader van Sla een brug en in samenwerking met personeel van de Regionale Verkeersdienst, het Westteam en personeel van de Inspectie Verkeer en Waterstaat werden bijna 700 bestuurder gecontroleerd en even zoveel blaastesten op straat afgenomen. Dit resulteerde in 6 ademanalyses op het bureau en zij kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Ruim 40 bestuurders kregen een bekeuring voor onder meer het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs en het niet dragen van de gordel. Ook werden bussen en taxis gecontroleerd op de vereiste papieren/vergunningen. Enkele bestuurders kregen een boete opgelegd wegens overtreding van een economisch delict waarvan de hoogte varieerde tussen de 800 en 1400 euro. Een bestuurder van een taxi, een 29-jarige Utrechter, werd gecontroleerd en die bleek geen werkmap, geen chauffeurspas, geen rittenstaat, geen tarievenlijst te hebben en in zijn auto zat geen taxameter. Hij kan een boete tegemoet zien van duizenden euros wegens het plegen van een economisch delict. Zijn auto werd inbeslaggenomen. Ook bleek hij een mes en munitie bij zich te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorcrosser bekeurd

EVERDINGEN Een 34-jarige inwoner van Everdingen is zaterdag 22 mei omstreeks 10.00 uur bekeurd wegens het rijden op zijn crossmotor over de Lekdijk. De motor was niet voorzien van een kenteken en was ook niet verzekerd.

Politiemensen van het Regionaal Bureau Veldpolitie hadden hem kort daarvoor ook zien rijden in de uiterwaarden langs de Lek. Het was de bedoeling om hem daarvoor te waarschuwen wegens verstoring van broedende (water)vogels en andere dieren.

Verkeerscontrole

VIANEN Bij een verkeerscontrole zaterdag 22 mei tussen 08.30 en 16.00 uur op de Stuartweg en de Hagenweg, zijn 180 bestuurders geflitst voor snelheid waarvan er 36 ter plaatse de bekeuring kregen uitgereikt, 31 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.