Gemeente Amersfoort

Nachtwerk op de Aletta Jacobslaan

datum: 19 mei 2004

Op de Aletta Jacobslaan worden asfaltwerkzaamheden uitgevoerd. Dit gebeurt in de nacht van 24 op 25 mei om zodoende de verkeersoverlast te beperken. De kruising Aletta Jacobslaan met de Daam Fockemalaan is die nacht afgesloten. Het weggedeelte tussen de Daam Fockemalaan en de Van Schuurmanlaan wordt een tweerichtingsweg. Tijdens de werkzaamheden blijft de Daam Fockemalaan gewoon open. Verkeer wordt omgeleid via de Utrechtseweg, Koningin Wilhelminalaan en de Barchman Wuytierslaan. Fietsers worden langs het werk geleid.

De werkzaamheden zijn vorige maand al gestart op het kruispunt van de Aletta Jacobslaan met de Daam Fockemalaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden nog tot 1 juni 2004.

Het laatste deel van de Daam Fockemalaan werd door automobilisten al veelvuldig als tweerichtingsweg gebruikt. Met name ter hoogte van de uitrit van Onze Lieve Vrouw ter Eem (OLV) leidde dit tot onveilige situaties. De ruimte die nodig is om de weg te verbreden, wordt gevonden door het fietspad aan de zijde van OLV ter Eem op te schuiven. Ook de bestaande fietsoversteek over de Daam Fockemalaan wordt opgeschoven in de richting van de Stichtse Rotonde. Tenslotte worden de verkeerslichten op het kruispunt Aletta Jacobslaan/Daam Fockemalaan aan de nieuwe situatie aangepast.

Informatievoorziening
Voor vragen over de uitvoering van het werk kunt u contact opnemen met de Servicetelefoon van de gemeente Amersfoort, telefoon 033- 469 48 69.
Actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad is te vinden via 'Werk in uitvoering' op www.amersfoort.nl of in de rubriek 'De weg in de stad' in de wekelijkse Stadsberichten.