Gemeente Amersfoort

Start werkzaamheden Gouwestraat

datum: 19 mei 2004

Tussen de Dollardstraat en de Schiestraat beginnen de werkzaamheden aan het riool van de Gouwestraat op maandag 24 mei. De riolering wordt vervangen en vergroot. De Gouwestraat behoudt daarbij zijn huidige inrichting. De weg is tijdens deze werkzaamheden voor alle verkeer afgesloten. De stremming wordt met tijdelijke verkeersborden aangegeven. De bewoners moeten hun auto voorlopig elders parkeren. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden op de Gouwestraat tot medio juli.

Riolering Schiestraat en Gouwestraat
In de Schiestraat wordt de bestaande (regenwater)riolering in de rijweg vervangen. Er wordt een apart riool bijgelegd voor het huishoudelijk afvalwater. Dit riool ligt nu in de brandgangen tussen de woningen en blijft vooralsnog in gebruik. In de Gouwestraat wordt de riolering vervangen en vergroot. Ook wordt het deel van de Schiestraat dat tussen de Gouwestraat en het Isseltseveld ligt, opgeknapt en opnieuw ingericht. Het plan voor de herinrichting van de Schiestraat is met buurtbewoners besproken.

Planning
De werkzaamheden beginnen in de Gouwestraat vanaf de Dollardstraat tot aan de Noordewierweg. Vervolgens is na de bouwvakantie de Schiestraat vanaf de Gouwestraat tot aan de Isseltseveld aan de beurt. Deze duren naar verwachting tot 1 oktober 2004.

Huisvuil
Op de gebruikelijke dagen voor het ophalen van huisvuil brengt de aannemer de afvalcontainers naar een plek, waar ze door de ROVA worden geleegd. Na het legen worden de containers weer teruggeplaatst.