Politie Drenthe

Zondag

Emmen 23-05-2004

Onder invloed
ASSEN Op de Europaweg-West is in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige bestuurder uit Roden aangehouden. Bij controle bleek hij teveel gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 1.7 promille, zodat zijn rijbewijs werd ingevorderd. In het kader van snelrecht kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

MEPPEL Op de Kromme Elleboog werd zaterdagnacht een 41-jarige bestuurster uit Meppel aangehouden. De vrouw was met haar auto tegen 3 autos gebotst. De blaastest aan het bureau wees uit dat ze ruim 1.9 promille in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Noodlanding
ZUIDWOLDE Een Duiste zweefvlieger maakte zaterdagmiddag tussen Zuidwolde en Hoogeveen met zijn zweefvliegtuig een noodlanding. De vlieger werd plots overvallen door regen en harde windstoten en raakte daardoor de thermiek kwijt. Op een akkerland naast de N48 zette hij vakkundig het toestel aan de grond. De vlieger kwam er zonder kleerscheuren af. Ook het toestel bekwam geen schade.

Met motor aan de haal
HOOGEVEEN Een 28-jarige inwoner van Hoogeveen is zaterdag op eenvoudige wijze zijn motor afhandig gemaakt. Een beoogd koper wilde een proefrit maken en toen het begon te regen, kreeg hij ook nog de jas aan van de verkoperaan. De man ging er op de motor vandoor, maar kwam niet terug. Motor en motorjas weg, maar wel was de auto en ook de sleutels van de beoogd koper achtergebleven. Helaas voor de man uit Hoogeveen, want ook de auto was dezelfde morgen op gelijke wijze ontvreemd bij een garagebedrijf in Nijkerk.

Diefstal autoradio/navigatiesysteem
VEENINGEN In de nacht van zaterdag op zondag is uit een auto aan de Schoolweg een autoradio/cdspeler/navigatiesysteem gestolen. Een ruitje werd ingeslagen om in de auto te komen. Daarbij ging het alarm af en de daardoor wakker geworden eigenaar zag nog net iemand bij de auto weglopen. De schade van het gestolene wordt geschat op 1300,- euro.

Computers gestolen
MEPPEL Bij een bedrijf aan het Blankenstein zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 computers gestolen. De daders waren binnen gekomen door het forceren van een deur. Veel kasten en laden waren doorzocht. Niet duidelijk is nog of er meer weg is.

Diefstal zitmaaier
DE PUNT Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen is er een zitmaaier gestolen uit een schuur aan de Groningerstraat. De daders hebben de deuren weten open te krijgen en zijn er met de oranje Husqvarna vandoor gegaan. De schade wordt geschat op 4500,- euro.

Drie jonge winkeldievegges aangehouden
ASSEN Zaterdagmiddag zijn bij een winkel aan het Forum 3 jonge meiden van 14 jaar uit Assen aangehouden. Een van de meisjes werd betrapt bij het stelen van goederen uit de winkel. De twee anderen die op wacht stonden, hadden tassen in hun bezit, waarin diverse gestolen goederen zaten. De jonge dames zijn overgedragen aan de politie. Uit het onderzoek kwam naar voren dat zij in totaal in 9 winkels goederen, bestaande uit o.a. ondergoed, parfum en sieraden, gestolen hadden. Zij zijn verhoord en nadien overgedragen aan de ouders.

Man met mes aangehouden
EMMEN Zaterdagnacht ontstond er onenigheid in een zaak aan de Hoofdstraat. Toen een vechtpartij dreigde te ontstaan, werd één van de partijen uit de zaak gezet. Ook buiten dreigde de man andere dood te zullen maken. Hierop is de man, een 29-jarige inwoner van Emmen, aangehouden. Bij de tafel waar de man gezeten had, werd een mes gevonden en bij onderzoek aan zijn kleding, kwam nog een mes tevoorschijn. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Huiselijk geweld
NIEUW WEERDINGE Zaterdagavond is in Nieuw Weerdinge een man aangehouden ter zake het mishandelen van zijn vriendin. Toen de politie ter plaatse was, probeerde de man de vrouw nog weer aan te vallen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

XTC-pillen
EMMEN Bij een uitgaansgelegenheid aan de Splitting werd een bezoeker aangetroffen met een zakje met xtc-pillen. De man, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden is aangehouden en ingesloten.. Het zakje met 20 tabletten is in beslag genomen.

Boetes en processen-verbaal voor beledigen politieagenten HOOGEVEEN Op de Grote Kerkstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden voor het beledigen van politieagenten. Hij wilde op vordering van de politie niet weggaan, maar slingerde diverse verwensing naar het hoofd van de dienders. Hij is aangehouden en ingesloten. Na verhoor heeft hij een boete meegekregen van 100 euro en is hij overgedragen aan de ouders. Even later zijn in dezelfde straat nog twee jongeren aangehouden die ook de politieagent beledigden. Ook zij uitten diverse verwensingen richting aan het adres van de politieagenten. De jongens, een 18-jarige uit Pesse en een 23-jarige uit Hoogeveen, zijn aangehouden en verhoord. Tegen beide zal proces-verbaal worden opgemaakt.

ASSEN Aan de Brinkstraat in zaterdagnacht een 20-jarige inwoner van Schoonloo aangehouden, nadat hij politieagent had beledigd. De man gedroeg zich erg vervelend toen hij een uitgaansgelegenheid niet in mocht. Ook op vordering van de politie wenste hij niet te gaan, maar begon wel te schelden. De man is aangehouden en verhoord. Hij kon huiswaarts gaan met een dagvaarding op zak.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56. Collega Dana Everts zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 24 mei om 08.00 uur overnemen. Tel. 0592-361260. info@politie-drenthe.nl