Politie Zuid-Holland-Zuid

23/5 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-05-2004 - Persberichten district I

MAN GEWOND (Vervolgbericht van 20 mei 2004)
DORDRECHT- De politie heeft op vrijdagmiddag, 21 mei 2004, een 33 jarige man uit Dordrecht aangehouden welke verdacht wordt een mes te hebben gegooid naar een 28 jarige man. De 28-jarige man uit Dordrecht is op woensdag 19 mei gewond geraakt nadat iemand een mes naar hem had gegooid. Dit gebeurde in de Merwelanden. De man wilde een ruzie tussen twee mensen sussen waarna één van hen een mes in de richting van het slachtoffer gooide. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

DIEFSTAL EN BEDREIGING
DORDRECHT- Vrijdagavond 21 mei heeft de politie op de Schipbeekstraat twee jongens van 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht aangehouden. Beiden worden er van verdacht onderdelen van een fiets te hebben gestolen. Een 36-jarige man had de jongens betrapt en had de 14-jarige in de kraag gevat, waarna de jongen door de politie werd aangehouden. Een uur later is ook de 15-jarige jongen op de Schipbeekstraat aangehouden, hij wordt niet alleen verdacht van diefstal maar ook van bedreiging van een 22-jarige man uit Dordrecht, die de jongens aansprak over de diefstal.

ALCOHOLCONTROLE: AUTO IN BESLAG GENOMEN
ZWIJNDRECHT- De politie heeft vrijdagavond 21 mei een alcoholcontrole gehouden op de Brugweg en Karel Doormanlaan. In totaal moesten 624 bestuurders blazen, vijf van hen bliezen boven de streep. Een 32-jarige man uit Dordrecht werd betrapt op rijden onder invloed terwijl hij ook geen rijbewijs meer bezat vanwege hetzelfde feit. Zijn auto is in beslag genomen. Van een 55-jarige man uit Zwijndrecht is het rijbewijs ingevorderd. Hij werd voor de tweede keer binnen vijf jaar betrapt op het rijden onder invloed.

VECHTPARTIJ NA VERKEERSCONFLICT
DORDRECHT- Op het Johanna Naber erf is vrijdagavond 21 mei een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 47-jarige man uit Dordrecht dusdanig hard te hebben geslagen dat de man een scheur in zijn oogkas opgelopen heeft. Oorzaak van het conflict was een verkeersmanoevre van de 19-jarige man op de Provinciale weg. De 47-jarige man verklaarde dat hij door hem rechts werd ingehaald en vervolgens bijna van de weg werd gedrukt toen beide voertuigen naar links gingen. Op het Van Eesterenplein sprak hij de verdachte hierop aan, waarna de vechtpartij volgde. Daarna reed de verdachte weg, echter later op de avond werd zijn auto gesignaleerd op het Johanna Naber erf, waarna zijn aanhouding volgde.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT- Op de Wieldrechtse Zeedijk is een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij had XTC geslikt en softdrugs gebruikt en was vervolgens in zijn auto gestapt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ALCOHOLCONTROLE
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Vrijdagavond 21 mei heeft de politie een alcoholcontrole gedaan op de Nijverheidsweg, de Antoniuslaan en de A915. Er werden 367 ademtesten afgenomen en 8 aanhoudingen verricht. Zij kregen allen boetes en rijverboden.

AANHOUDINGEN IVM VERNIELINGEN
ZWIJNDRECHT- De politie heeft drie jongens aangehouden voor vernielingen gepleegd op een bedrijventerrein aan de Geerweg op 15 maart. Een 14-jarige jongen en een 17-jarige jongen, afkomstig uit Zwijndrecht zijn donderdag 20 mei aangehouden. Een 13-jarige jongen eveneens afkomstig uit Zwijndrecht is zaterdag 22 mei aangehouden. Zij worden ervan verdacht op het bedrijfsterrein o.a een ruit, spiegels en een lamp van een kraan, een pomp en een electrakast te hebben vernield.

BEROVING PIZZAKOERIER
DORDRECHT- De politie heeft zaterdagavond 22 mei vier jongens aangehouden in verband met de beroving van een pizzakoerier. Bij het pizzakoeriersbedrijf kwam telefonisch een pizzabestelling binnen voor een adres aan Planckstraat. Toen de 17-jarige koerier daar rond 17.00 uur aan kwam, werd hij door twee jongens op straat bedreigd en moest hij portemonnee en pizzascooter inleveren. De twee jongens gingen er vervolgens vandoor, een op de pizzascooter en een op een andere scooter. Deze laatste begaf het echter, waardoor de jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht, door twee burgers kon worden aangehouden. De tweede jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht, is later op de avond in de Atmossfeerstraat aangehouden. Twee andere jongens die gelijk met de twee berovers wegreden op scooters hebben zich vrijwillig gemeld op het bureau, zij zijn eveneens aangehouden. Zij zijn 16 en 14 jaar oud en wonen eveneens in Dordrecht.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT- Op de Karel Doormanlaan is zondagmorgen 23 mei een 27-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

JONGEN EN MEISJE AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Baanhoekweg zijn twee kinderen, een meisje van 9 jaar oud en een jongen van 12 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht ingebroken te hebben in een opslagplaats aan de Baanhoekweg. De jongen had stenen door de ruit gegooid en vervolgens hebben ze binnen frisdrank uit de koelkast gehaald.