1e persbericht van zondag 23 mei 2004

Eindhoven 23-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven:Auto-inbrekers aangehouden

Zaterdagmiddag om 16.20 uur zijn op de Van Gorkumlaan twee Eindhovenaren van 41 en een 52 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een geparkeerd staande auto. Een getuige zag beide mannen weglopen en waarschuwde de politie. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek inverzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Een 26-jarige inwoner van Helmond is zaterdagmiddag om 15.27 uur op de Van Galenstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn vrouw bij een ruzie in het gezicht geslagen te hebben. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Helmond: Snelheidscontroles

Zaterdagmorgen is op de Rijpelbergseweg een snelheidscontrole gehouden. 53 bestuurders reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

Op de Vossenbeemd is zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Hier reden 82 bestuurders harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak auto

Op de Dommelstraat is zaterdagavond om 19.28 uur een 24-jarige inwoner van Sevenum aangehouden. Een getuige zag dat de man aan het inbreken was in een personenauto en waarschuwde de politie. De verdachte was bij zijn aanhouding in het bezit van inbrekerswerktuigen, een autoradio en een CD. Hij is voor onderzoek inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na aantreffen hennepkwekerij

In een woning aan de Needestraat is zaterdagavond om 19.42 uur een 37-jarige inwoner van Tegelen aangehouden. De politie was gebeld omdat er bij de buren water door de muren kwam. Bij controle van de woning bleek dat in twee ruimtes een hennepkwekerij in werking was met in het totaal 234 planten. De hennepkwekerij en de aanwezige apparatuur is inbeslaggenomen en geruimd. De in het pand aanwezige verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Een 42-jarige inwoner van Wadenoijen is zondagmorgen om 02.55 uur op de Aalsterweg aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor tijdens een ruzie met een beveiligingsbeambte deze enkele malen met gebalde vuist in het gezicht te hebben geslagen. De verdachte is onder hevig verzet overbracht naar het bureau alwaar hij nog probeerde om een politieman de ogen uit te steken. Hij is ingesloten.

Helmond: Aanhouding na mishandeling, vernieling en belediging

Zondagmorgen om 03.25 uur is op de 1e Haagstraat een 37-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort ervoor bij een ruzie zijn vrouw mishandeld en in huis de boel kort en klein geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam begon de man hen te beledigen en bedreigde hij zijn vrouw met de dood. De man is aangehouden en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhoudingen bij preventief fouilleren

Tijdens een grote actie waarbij ruim 60 politiemensen en spoorwegpolitiemensen werden ingezet is een gedeelte van het uitgaanscentrum van Eindhoven afgezet met hekken en werd er preventief gefouilleerd. In het totaal zijn er ongeveer 7000 mensen gefouilleerd. 37 mensen zijn aangehouden voor het in bezit hebben van verboden wapens. Zij zijn overgebracht naar het bureau en direct gehoord en voorzien van een boete of een dagvaarding, uitgereikt door de Officier van Justitie, heengezonden, met uitzondering van een verdachte die een ruzie met een portier wilde beslechten met een mes. Deze verdachte is ingesloten. Tijdens deze actie zijn de navolgende wapens aangetroffen en inbeslaggenomen; stroomstootwapen traangas boksbeugel fileermes golfclub 78 viagrapillen en veel kleine mesjes van het type swiss knife. Het publiek was in overgrote mate bijzonder ingenomen met deze actie en prees de manier waarop er gewerkt werd.

Eindhoven: Inbraak in een woning

In een woning aan de Warmelo is tussen zaterdagavond 23.45 uur en zondagmorgen 05.30 uur ingebroken. Onduidelijk is hoe men de woning is binnen gekomen. De gehele benedenverdieping is doorzocht. Uit de woning zijn een computer + scherm, een koffer en de autosleutels van een voor de woning geparkeerde personenauto, merk Volvo, type XC70, kleur zwart, voorzien van het kenteken 73-NX-BX, weggenomen. Deze auto werd eveneens weggenomen.